Home Overzicht Sheila E komt naar Q-Factory

Sheila E komt naar Q-Factory

0

Enkele shows waren al aangekondigd, maar nog niet in Amsterdam. Het hoge woord is eruit, de one and only Sheila E komt ook naar Oost en geeft op 6 november een concert in Q-Factory. Deze powervrouw is natuurlijk voornamelijk bekend als drummer van Prince.

Sheila E speelde mee op de legendarische albums ‘Sign ‘o’ the Times’ en ‘Lovesexy’ van Prince. Daarnaast was ze geliefd als drummer van Lionel Richie, Marvin Gaye, Herbie Hancock, Diana Ross, Pharrel Williams, Jennifer Lopez, Ringo Starr en Beyonce.

Als kind droomde Sheila Escovedo ervan om astronaut, sportkampioene of rockster te worden. De maan en de gouden plak werden op jonge leeftijd ingeruild voor een set drumstokken en de rest is geschiedenis. Als dochter van de beroemde jazz-percussionist Pete Escovedo kreeg Sheila de liefde voor drums en conga’s met de paplepel ingegoten.

Toen Prince zich ook nog eens over haar ging ontfermen raakte haar carrière in een ware stroomversnelling. Vandaag de dag reist Sheila E ook als solo artiest de hele wereld over. het album ‘Icon (2013)’ doet zijn naam eer aan en bewijst dat Sheila E ook solo haar mannetje staat.