Home Overzicht Short movie sunday: films zien in hotelkamers van Volkshotel

Short movie sunday: films zien in hotelkamers van Volkshotel

0
Een van de special rooms van het Volkshotel.

Een filmfestival voorbij de grenzen van de standaard bioscoopervaring. Dat gebeurt op zondag 16 december tijdens Short Movie Sunday. Dan veranderen alle ​special rooms van Volkshotel voor één dag in mini filmhuizen.

Foto Mark Groeneveld

Plof neer op een van de hotelbedden in de negen ​special rooms​ die ontworpen door verschillende creatieve geesten variërend van interieurarchitecten uit Broedplaats VKG tot de toiletjuffrouw van Canvas. Geniet van de beste korte films. Ga comfortabel zitten maar vergeet niet: de vertoning duurt slechts 20 minuten. Daarna is het door naar de volgende kamer, waar een nieuwe korte film te zien is. Iedere kamer heeft een eigen thema. Er worden verschillende routes door het gebouw uitgestippeld. Bij aanvang krijg je een route toegewezen die je gedurende de middag volgt.

Mix van succesvolle films
Mathieu Janssen van programmeurscollectief Deep End Film is verantwoordelijk voor de invulling van het diverse programma. ‘Elk jaar kijk ik honderden korte films. Uit al die films heb ik een programma gemaakt dat een mix is van succesvolle films die veel prijzen hebben gewonnen op internationale festivals en minder bekende korte films – zoals studentenfilms – die wat mij betreft meer aandacht verdienen’ aldus Mathieu. Verwacht dus mix van fictie, animatie en documentaire. Voor ieder wat wils. ‘Maar we willen in de randjes de kijker ook een beetje uitdagen.’

Short movie sunday op zondag 16 december van 16.00 tot 19.30 uur in het Volkshotel, Wibautstraat 150.

Tickets € 15,00 per stuk | Ticket + Burger + Volkspils = € 25,00 per stuk. Als je in de voorverkoop een ticket hebt gekocht maak je kans op een overnachting in het Volkshotel.