Home Overzicht Sirenes en zwaailichten maakten weg vrij voor Kinderbeestfeest

Sirenes en zwaailichten maakten weg vrij voor Kinderbeestfeest

0
Zelfs met reddingsboten gaan kinderen naar het feest.

Het was weer feest voor chronisch zieke kinderen uit Amsterdam en omgeving. Met loeiende sirenes reden auto’s van de politie, brandweer en andere hulpvoertuigen door de stad om chronische zieke kinderen naar het jaarlijkse Kinderbeestfeest in Artis te brengen. Maar ook de spelersbus van Ajax, Amerikaanse schoolbussen, luxe auto’s als Rolls Royce en old-timers en zelfs met reddingsboten gingen de kinderen naar het feest.

Beeld Hans Heitgeert

Uiteindelijk werden ongeveer 400 voer- en vaartuigen ingezet om de ruim duizend zieke en gehandicapte kinderen uit Noord-Holland en Flevoland naar Artis te vervoeren.

In de dierentuin werd de kinderen een prachtige feestavond aangeboden. Ze mochten ook hun ouders of verzorgers, broertjes en zusjes meenemen. Ongeveer 1.500 vrijwilligers maakten het feest mogelijk. Ze verzorgden de activiteiten voor het feest, regelden hulpverleningsvoertuigen, (rolstoel)bussen en vaartuigen en organiseren het vervoer van de kinderen en de gasten naar het Kinderbeestfeest en daarna dat de zij weer naar hun opstaplocatie gebracht worden.

Net als vorig jaar bleek niet iedereen op de hoogte van het jaarlijkse spektakel. Een aantal straten rondom Artis was een groot deel van de dag afgesloten voor al het verkeer. Ook de trams 9 en 14 werden omgeleid.