Home Overzicht Slagerij in Javastraat na misstanden gesloten

Slagerij in Javastraat na misstanden gesloten

0

Basirco Vlees aan de Javastraat 46 mag van de rechter door de gemeente gesloten. Dat meldt het Parool. In de slagerij werden stelselmatig illegale medewerkers uitgebuit. Al vanaf 2014 was er sprake van stank en geluidsoverlast en had de slagerij meerdere boetes gekregen vanwege een gebrekkige koelinstallatie. In een ongekoelde bedrijfsauto lagen stukken kadaver.

Na een anonieme melding over de uitbuiting nam de politie een kijkje in de slagerij. De deur van de winkel was vergrendeld en de medewerkers hadden geen sleutel, waardoor agenten door een luik naar binnen moesten kruipen. Op de vloer lag bevroren vlees. Twee medewerkers konden zich niet legitimeren. Nadat de gemeente daarop had besloten het bedrijf te sluiten omdat de openbare orde in ernstig gevaar was, stapten de eigenaars naar de rechter.

De bestuursrechter stelt de gemeente nu in het gelijk. De zaak mag worden gesloten vanwege de uitbuiting en omdat verscheidene instanties bij herhaling misstanden aantroffen. Dat volgens de eigenaars zeven families worden gedupeerd door de sluiting, weegt volgens de rechter niet op tegen het maatschappelijke belang bij bescherming van de openbare orde.