Home Lezen en schrijven Slapen tussen de boeken in de bibliotheek

Slapen tussen de boeken in de bibliotheek

0
sleeping with books

Slapen in de grootste bibliotheek van Nederland. Het is mogelijk tijdens de Nacht van de OBA op vrijdag 25 augustus. In de Centrale Ob a op de Oosterdokskade gaan om 22.00 uur de deuren juist open in plaats van dicht. Voorafgaand is er een programma met bekende schrijvers, muzikanten en sterrenkundigen.Het is een activiteit in het kader van de Uitmarkt die dit jaar van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus zich afspeelt rond het Oosterdok .

Tijdens de Nacht van de Oba zijn er intieme optredens van onder anderen singer-songwriter Gerson Main en lezen schrijvers Tofik Dibi, Sarah Sluimer, Theodor Holman, Stella Bergsma en Asis Aynan voor aan de bedrand. Maar je maakt ook een nachttour door het donkere gebouw en je werpt samen met sterrenkundigen van het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde een blik op de hemel vanaf het dak op de negende etage. Het programma is rond twee uur ’s nachts afgelopen. De volgende ochtend krijgen de deelnemers een lekker ontbijt zodat je met een goedgevulde maag als eerste over de Uitmarkt kunt struinen.

Wakker maken
Heb je belangstelling om een nachtje te slapen tussen de boeken, dan vraagt de Oba je antwoord te geven op de volgende vraag: ‘Waar kan ik je ’s nachts voor wakker maken?’ Het antwoord mag voor 17 augustus 17.00 uur gemaild worden naar [email protected]. Uit de inzendingen selecteert de Oba vijftig kandidaten die de Nacht van de Oba gaan beleven.

Oba actief op Uitmarkt
Naast de Nacht van de OBA organiseert de Oba ook op de andere twee dagen van de uitmarkt veel activiteiten. Op drie verschillende podia staan onder andere The School of Life, René ten Bos, Diederik Jekel, Abdelkader Benali en Lavinia Meijer. De jeugd kan een keutelworkshop krijgen bij Stout Konijn, robots maken op Maakplaats 021 en genieten van een theatervoorstelling van Het Muizenhuis.