Soap en Jamiro Sol winnaars Q’s Best bandcompetitie

0

Een hele reeks bands die repeteren in Q-Factory, deed mee aan de jaarlijkse Q’s Best bandcompetitie. Drie dagen lang lieten de bands van zich zien en horen. Soap ging er met de juryprijs vandoor. De publieksprijs was voor Jamiro Sol.

Het waren allemaal bands die niet eerder hadden deelgenomen aan Q’s Best en ook coverbands waren van deelname uitgesloten. Een select gezelschap dus. Winnaar Soap is beïnvloed door popmuziek uit de zeroes, televisie en ook de realiteit maakt de band liedjes met soms harde gitaren, sparky synths en teksten over highs en lows die de bandnaam eer aan doen. Dat alles was goed voor een repetitietegoed van 250 euro bij Q. En ook leuk: een nummer laten mixen bij Sonic City Studios via Abbey Road Institute, dat ook in Q-Factory zit.

De publiekprijs was terecht voor Jamiro Sol met zijn ingetogen akoestische folkliedjes en snoeiharde elektronische beats. En alles wat daar tussen zit. Jamiro Sol kan het allemaal. Zijn stem en teksten fungeren als rode draad door zijn muziek, ongeacht het genre. Voor hem is een optreden op het kelderpodium van Q-Factory weggelegd en een optreden bij radioshow Countdown Café.