Home BoekvandeWeek Speciaal: Verzameld werk

Speciaal: Verzameld werk

0

10 Wij raden deze week niet slechts één boek aan maar een gehele verzameling. Onder de noemer Verzameld werk verkopen wij eenmalig het overcomplete deel van het archief van Singel Uitgeverijen. Van elk boek en elke druk dat is uitgegeven door Querido, De Arbeiderspers, Nijgh & Van Ditmar, Athenaeum, De Geus en Volt zijn altijd meerdere exemplaren bewaard. Dit archief werd echter te groot om onder te brengen en zo wordt nu een flink deel voor een leuke prijs bij ons verkocht. Als je het ons vraagt echt een buitenkans voor boekliefhebbers!

Yvette Slotema
“Een aanbod van Annie M.G. Schmidt tot Franz Kafka, een verzameling priestergrappen tot de klassieken van Homerus en zijn tijdgenoten. Ik heb er al een hoop eigen jeugdsentiment uit gehaald; de Perpetua-editie van de sprookjes van Hans Christian Anderson, Beertje Paddington gaat op pad en de editie van Alleen op de wereld uit 1940 die altijd liggend werd gelezen bij oma op zolder en helaas naar een tante is gegaan. Maar het is vooral erg leuk hoe klanten uren kunnen neuzen en blij met flinke stapels vertrekken. Trots op mooie luxe edities of blij met een zo goed als nieuw exemplaar van een titel die helemaal stuk gelezen is.”

Harm ten Napel
“Nooit geweten dat er door literaire uitgeverijen zoveel erotica uit is gegeven. Dat kom je dus ook tegen in de vergaarbakken die nu bij ons in de winkel staan: de Nederlandse uitgeefgeschiedenis. En hoe vaak zat Ik zou je het liefste in een doosje willen doen er nou tussen? Die verzameling chansons en cabaretliedjes heeft voldoende herdrukken gezien. Sommige boekjes zitten er echter maar één keer tussen, zoals Thomas Slackenmeels De verkoudheid en de muze, uit 1957. Een bundeltje parodiepoëzie en -proza, dat het werk van grote schrijvers op de hak neemt door in hun stijl te schrijven over het lulligste kwaaltje van de mensheid. Dante komt bijvoorbeeld een verdoemd stel snotteraars tegen op zijn tocht door de hel. Een heel grappig boekje, en: nog nooit van gehoord.”

Ruth Josephus Jitta
“Een onafzienbare stroom fantastische boeken wordt telkens in de winkel afgeleverd: van vergeten meesterwerken tot dat (jou) onbekende boek dat je aanspreekt en uit nieuwsgierigheid aanschaft. Tot de laatste categorie hoort De polsslag van de stad van Machiel Bosman, die de overigens blijkbaar zeer bekende stadskroniek van Jacob Bicker Raije een aantal jaar geleden in een modern jasje heeft gestoken. Sensationele nieuwsberichten uit de 18e eeuw komen alsnog aan bij de 21e eeuwse lezer!”

Annick van Kessel
“Tafels vol dozen met bijzondere boeken, waar te beginnen met kijken? Het is moeilijk om niet iedere werkdag te beginnen met een rondje langs alle dozen. Ik hoop nog een mooie titel uit de Perpetua-reeks te vinden! Maar ik ben ook al heel blij met de vondst van Wiplala & Wiplala weer, een boek dat mijn moeder ons vroeger altijd voorlas, en waar ik nog geen uitgave van in de kast had staan. Vandaag vond ik Misschien wisten zij alles van Toon Tellegen, ook een titel die al lange tijd hoog op mijn verlanglijstje stond. Omdat er iedere week nieuwe aanvulling komt zien we regelmatig dezelfde klanten terugkomen om opnieuw tussen de boeken te neuzen, fijn om dat enthousiasme te zien!”

Voor meer informatie kijk op www.athenaeum.nl/ of volg Athenaeum Boekhandel Roeterseiland op Facebook.

Vorig artikelOvervallen voorkomen dankzij acht aanhoudingen
Volgend artikelHet verkiezingsdebat van IJburgTV en de FlexBieb