Home Overzicht Sponsorloop Edwin Evers op Science Park haalt 1,3 ton op voor Ronald...

Sponsorloop Edwin Evers op Science Park haalt 1,3 ton op voor Ronald McDonaldhuis

0

Half bekend Nederland liep zaterdag mee in een door Edwin Evers georganiseerde sponsorloop voor het Ronald McDonaldhuis in Groningen. Ook onbekende Nederlanders werkten zich in het zweet op het Amsterdam Science Park. De sponsorloop bracht maar liefst 129.560 euro op voor het goede doel.

De deelnemers moesten 5380 meter afleggen in de Evers staat op Run, iets meer meters dan het getal in de naam van het radiostation waarvoor Edwin Evers zijn ochtendprogramma maakt. Onder de deelnemers waren Merel Westrik, Dennis van der Geest, Michael Boogerd, Olcay Gulsen, Humberto Tan, Jeroen van der Boom en Gerard Joling.

Initiatiefnemer van de sponsorloop door het Amsterdam Science Park was Radio 538-dj Edwin Evers, samen met zijn sidekicks Rick, Niels en Jelte. De Evers Staat Op Run is een zogenaamde fun run: plezier maken is dus belangrijker dan een zo snel mogelijke tijd neerzetten. Dat betekent overigens dat de deelnemers het niet bij 5380 meter hoefde te houden. De ronde door het Scoernce Park mocht je zo vaak afleggen als je maar wilde.

Ronald McDonald Huis Groningen
Het idee voor de Evers Staat Op Run ontstond spontaan in de uitzending, nadat hij na maanden weer een keer had hardgelopen. Het moest vooral een heel gezellige run worden. Samen met de luisteraars wilde hij zo veel mogelijk geld ophalen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. In het Ronald McDonald Huis Groningen logeren ouders van kinderen die zijn opgenomen in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Omdat de behoefte aan het Huis waarschijnlijk groot zal blijven, wil het graag uitbreiden van 24 naar 28 kamers.