Home Overzicht Sportvoorzieningen groeien mee met uitbreiding van de stad

Sportvoorzieningen groeien mee met uitbreiding van de stad

0

In Oost wordt flink gebouwd. In Overamstel en het Amstelkwartier, maar ook op de nieuwe eilanden van IJburg, op het Zeeburgereiland, op het Cruquiuseiland en op Amstel III komen er nogal wat woningen bij. En dus de behoefte aan ruimte voor sport. Op de bestaande sportparken is hier en daar al sprake van te weinig capaciteit. Daarom komen er in Oost de komende jaren sportvelden, sporthallen en een zwembad bij.

De bestaande sportparken kunnen in beperkte mate een deel van de toekomstige sportbehoefte opvangen. Oost kent op dit moment grote wachtlijsten voor hockey maar ook voor voetbal. Met de huidige capaciteit van de bestaande sportparken zijn deze wachtlijsten niet op te lossen. Uitbreiding en intensivering van de bestaande sportparken is nodig.

Er staat heel wat op stapel. Zo wordt sportpark IJburg uitgebreid met vier sportvelden om wachtlijsten weg te werken. Sportpark Drie Burg wordt geoptimaliseerd en opnieuw ingericht om toenemende druk op te vangen. Hoe de veldcapaciteit verder kan vergroot worden, wordt nader verkend. ƒOok wordt ingezet op intensivering en optimalisering van sportpark Middenmeer om druk op het veldgebruik te verlichten. De infrastructuur wordt aangepakt en velden worden omgezet naar kunstgras.

In het nieuwe Bajes Kwartier komt een sporthal in combinatie met een school voor voortgezet onderwijs. Ook in de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland komt een binnensportruimte dier ook door het onderwijs wordt gebruikt. Op het nieuwe strandeiland van IJburg is voorzien in een nieuw sportpark en twee sporthallen. Ook zijn er plannen voor een overdekt zwembad in Oost.

De Jaap Edenbaan is aan het eind van zijn levensduur. Het is niet bekend waar een nieuwe ijsbaan zal komen, op de bestaande locatie, in Zuid-Oost of in Noord. Mocht de Jaap Edenbaan worden verplaatst, dan wil de gemeente het huidige terrein gebruiken om de groeiende sportbehoefte op te vangen. ƒ