Home Overzicht Staart van Groenlandse walvis wijst naar Scheepvaartmuseum

Staart van Groenlandse walvis wijst naar Scheepvaartmuseum

0
Een walvisstaart in het Oosterdok attendeert op activiteiten in Het Scheepvaartmuseum.

Gisteren is een staart van een Groenlandse walvis van vier meter geplaatst in het Oosterdok bij Het Scheepvaartmuseum. Daarmee laat het museum zien dat deze zomer het Scheepvaartmuseum in het teken staat van de walvis. Met tal van familieactiviteiten vertelt het museum over het belang van schone, plasticvrije oceanen.

De Groenlandse walvis komt eigenlijk niet voor buiten zijn natuurlijke leefomgeving, de Noordpool. Maar in april 2017 is er een Groenlandse walvis aan de Nederlandse kust gezien en daarmee is het thema nog zeer actueel.

Alles over de walvis en de oceaan
Van 14 juli t/m 2 september staat Het Scheepvaartmuseum in het teken van de walvis. Zo kun je met een gids van het museum op walvisexpeditie. Hij vertelt over baleinen, tanden, levertraan en nog veel meer. Het team van SOS Dolfijn biedt in hun reizende walvisziekenhuis opdrachten en activiteiten aan en deelt speciale EHBO-diploma’s uit. En twee dagen per week liggen de sloepen van Plastic Whale klaar om met kinderen het plastic afval rondom het museum op te vissen.

Poppenkast van de Dam
Voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar is er in het museum bijna dagelijks het kleuterprogramma ‘vissen is dol fijn’. Een spannend en ontroerend verhaal over twee vissers die geen vissen meer willen vangen. In de familielezing van de 22-jarige Anne-Goaitske Breteler vertelt zij over haar boek ‘de traanjagers’. Ook komt de poppenkast van de Dam naar Het Scheepvaartmuseum en geeft iedere maandag twee keer een voorstelling.

Voor het complete overzicht check je www.hetscheepvaartmuseum.nl