Home Overzicht Stadsloket op 8 maart plek voor inspiratie en ontmoeting op Internationale Vrouwendag

Stadsloket op 8 maart plek voor inspiratie en ontmoeting op Internationale Vrouwendag

0

Met een bezoekersaantal van 400 en een prachtig programma in 2017 vonden actieve buurtbewoners uit Oost dat ze het dit jaar maar minstens zo goed nog eens over moesten doen. Op donderdag 8 maart, de Internationale Vrouwendag, tovert Stadsloket Oost zich opnieuw om tot een grote ontmoetings- en inspiratieplek.

Waar het thema zich vorig jaar richtte op het 100-jarige stemrecht van de vrouw, is het thema na de openbaringen en daaropvolgende discussies rondom #metoo en #timesup dit jaar niets minder dan het krachtige #WijNu!. Want anno 2018 zijn we al goed op weg, maar realiseren we ons ook des te meer dat we er met elkaar nog lang niet zijn.

Voor een dag tovert Stadsloket Oost zich om tot een grote ontmoetings- en inspiratieplek voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Het dagprogramma heeft als bindend thema #WijNu! en is een mix aan programmering georganiseerd door bewoners, initiatieven, professionals en semi professionals uit Oost en omstreken.

Na een welkom door Moving Arts Project en een opening door dagelijks bestuurder Rick Vermin zal er in Grand Café Genieten een door Mounir Samuel gemodereerde talkshow plaatsvinden met als tafelgasten Fatima Elatik, Sylvana Simons en Bregtje Visser. Later op de dag biedt het café ruimte aan een modeshow met zelf genaaide kleding van de naaiclub van Aicha (al 27 jaar gevestigd in Oost).

’s Avonds vindt in Grand Café Genieten Arto Lokalo Femina plaats: De theatrale afsluiting van de avond met namen als Sanjeevani Hendriks (stand up cabaret), Aurora Guds (spoken word), Roberta Petzoldt (performance art) en Quirine Melssen (standup diva). Deze afsluiter van het dagprogramma zal gepresenteerd worden door niemand minder dan Esther van der Voort, winnares van het Internationaal Comedy Festival Rotterdam Talent Vakjury Award 2014.

Ook de kantoorruimtes van het Stadsloket krijgen op deze dag een hele andere betekenis en bieden plek aan diverse workshops (sport, ondernemende powervrouwen, ‘nee durven zeggen’, diversiteitskaarten en creatief), inspiratie presentaties en filmvertoningen (vrouwenrechten vs mensenrechten, land van aankomst, huiselijk geweld), demonstraties (Women’s March NL, vuile was manifestatie St. Praat) en een beautysalon (henna, mini massages, hoofddoekstyling en meer). Ook leuk om te weten: het programma groeit nog steeds.

Het gezamenlijke diner is de perfecte overgang van de dag- naar de avondprogrammering. Let wel: Voor het diner is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Een kaartje voor deelname kan op de dag zelf gekocht worden tegen een kleine vergoeding.

Toegang is Gratis
Stadsloket Oost, Oranje Vrijstaatplein 2

Check Facebookgroep