Home Overzicht Steeds meer jongeren overnachten in het Oosterpark

Steeds meer jongeren overnachten in het Oosterpark

0

Oost is steeds populairder, ook onder jonge toeristen. Veel ervan overnachten in het Oosterpark. In het nieuwe Generator Hostel wel te verstaan. Voor al 18 euro heb je een bed in het monumentale pand dat na een reorganisatie door de universiteit is verlaten en vervolgens is verbouwd tot hotel. Het houdt een beetje het midden tussen een jeugdherberg en een hotel. In het park hoor je inmiddels zo ongeveer alle talen van de wereld.

Of de renovatie van het Oosterpark inmiddels is voltooid, is maar de vraag. Zeker is dat het park met het Generator een nieuwe hotspot rijker is. Nescio is het kloppende hart van het Generator, verdeeld over drie bijzondere ruimtes, het Café, de Auditorium bar en de Library waar je zo kunt binnenlopen. Het is een eerbetoon aan de schrijver uit Oost. Vanuit het hotel kun je de ‘Titaantjes’ zien, het kunstwerk dat is gemaakt naar het gelijknamige boek van de schrijver.

In het Oosterpark
Het gebouw staat nu wat meer in het Oosterpark, dan voor de renovatie van het park. Grote terrassen waarvoor werd gevreesd zijn er niet. Wel kun je vanuit het park het gebouw bezoeken. En dat is de moeite waard. Zo zijn bijvoorbeeld het voormalige auditorium en de bibliotheek voor een belangrijk deel in tact gebleven en een onderdeel geworden van wat je noemt een design hostel waar moderne architectuur en het erfgoed van het pand samenkomen. Het interieur is kleurrijk, vernieuwend en geïnspireerd op de geschiedenis, culturele tradities en de designcultuur van Nederland.

Nescio
Het eerste gedeelte van ‘Nescio’ in het hostel is het Café. Hier wordt een gezond ‘All Day Menu’ geserveerd. Op de kaart staan brunch gerechten zoals de Benedict Bagel en de Avocado & Eieren op Toast met Hot Sauce. Het dinermenu bestaat uit toegankelijke en ambachtelijke gerechten, zoals de Generator Burger, de Lam, Feta & Rucola pizza van het ‘Pizza Menu’ of een Coconut Fish Curry. Daarnaast is er een selectie van verrassende snacks, salades en sandwiches en zijn er glutenvrije en vegetarische opties. Het Café is voorzien van het Coffee Lab, waar koffie van Stooker Roasting Co., lokaal gebrand in Oost, wordt geschonken.

Laagdrempelige horeca
Het tweede gedeelte van Nescio is de Auditorium bar, waar je overdag terecht kunt voor een kop koffie, thee en verse sappen. Ideaal om te werken of in een ontspannen omgeving af te spreken. In de avond worden de lichten gedempt en kun je hier genieten van verschillende biologisch en bio-dynamische wijnen of Amsterdams bieren van onder andere Brouwerij ’t IJ. Meer van de cocktails? Als je boven in het Auditorium doorsteekt, kom je uit bij het derde deel van Nescio, de Library. Deze prachtige voormalige universiteitsbibliotheek is nog helemaal in originele staat met donkerbruine boekenkasten. Deze ruimte is geschikt voor bijvoorbeeld vergaderingen.

Maar liefst 564 bedden
Voor Amsterdammers zijn de ‘Nescio-delen’ van het gebouw het meeste interessant. Voor toeristen zijn ze dat ook, maar die komen er in de eerste plaats om te overnachten in een van de 564 bedden in de 168 tweepersoons-, vierpersoonskamers en een exclusieve zespersoons Sky suite. Een bed in de vierpersoonskamers boek je er vanaf 18 euro per nacht, een tweepersoonskamer heb er je vanaf 70 euro per nacht. Met name kamers op de bovenste etage zijn verrassend. Op het hotel is bij de verbouwing een ‘glazen’ verdieping toegevoegd waardoor je volop zicht hebt op de bomen in het park. Misschien eens op die manier genieten van het Oosterpark…

Vorig artikelDe eilanden hebben nu een Vomar
Volgend artikelNyk de Vries debuteerde op Radio 1 met hoorspel