Home Overzicht Steeds weer een hotel erbij en er volgen er nog meer

Steeds weer een hotel erbij en er volgen er nog meer

0

In de London Office Tower aan de Weesperzijde wil B-aparthotels een vestiging openen. De hotelketen richt zich op de reiziger en zakenmensen die zich langere tijd in de stad wil vestigen. Het is zeker niet het laatste hotel dat we in het oostelijk deel van de stad kunnen verwachten. In de gemeenteraad wordt men onrustig.

Met een motie van de PvdA en de SP heeft de gemeenteraad besloten om een lange lijst met 59 nog te bouwen hotels kritisch door te nemen. Als er geen voortgang is in de ontwikkeling, zou de raad hotelinitiatieven van de lijst af kunnen halen. De meerderheid van de raad vindt dat er te veel hotels bij komen, maar ook omdat de rechten van de ontwikkelaars van de hotels te ruim zouden zijn.

Of de raadsmotie ook gevolgen zal hebben voor het B-apart hotel is de vraag. Al in oktober 2012 besloot de toenmalige stadsdeelraad Oost met een wijziging van het bestemmingsplan groen licht te geven voor de vestiging van een hotel in het pand aan de Weesperzijde 150. De zogenaamde ‘extended-stay’-appartementen waar de meeste gasten naar de maatstaven van een hotel lang verblijven, was in dat besluit opgenomen. In het pand kunnen maximaal 68 appartementen in worden gerealiseerd.

Het B-apart hotel is één van de geplande nieuwe hotels in Oost. Volgens de website Vastgoed Journaal gaan of zijn in het oostelijk deel van de stad dit jaar vijf hotels geopend. Voor de komende twee jaar staan er drie hotels gepland en daarna kunnen we rekenen op nog eens zeven hotels.

Vorig artikelOldstars Walking Football blijkt voor iedereen alternatief
Volgend artikelGräns, absurd, duister sprookje over grenswacht