Home Sport&Fit Sterk deelnemersveld bij NK Marathon op 16 oktober

Sterk deelnemersveld bij NK Marathon op 16 oktober

0

De TCS Amsterdam Marathon is op zondag 16 oktober alweer voor de 14e keer het decor van het NK Marathon. Met een start en finish in het Olympisch Stadion gaan de Nederlandse topatleten in Amsterdam de strijd aan om de titels. Khalid Choukoud en Koen Raymaekers zijn bij de mannen de kanshebbers voor het podium, bij de dames is Ruth van der Meijden de torenhoge favoriete.

Khalid Choukoud loopt in Amsterdam zijn derde marathon. In 2015 stond hij ook aan de start van de TCS Amsterdam Marathon met als doel zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Brazilië. Met een tijd van 2.11.34 miste hij destijds echter de limiet. Voor aankomende editie is hij zich al lange tijd aan het voorbereiden om de Nederlandse titel in de wacht te slepen en zijn persoonlijk record van 2.10.52 te verbeteren. Koen Raymaekers loopt op 16 oktober zijn 22ste marathon en is daarmee een van huidige meest ervaren marathon lopers in Nederland. In het 2009 en 2010 werd hij al eens Nederlands kampioen op de marathon.

Ruth van der Meijden is de torenhoge favoriete voor de Nederlandse titel bij de dames. De Nederlandse oud-duatlete heeft in deze discipline drie nationale titels en een Europese titel op haar naam staan. Na 2012 is zij zich volledig gaan richten op de atletiek en zich gaan specialiseren in de middellange- en lange afstand en in het veldlopen. De TCS Amsterdam Marathon is de vierde marathon voor van der Meijden. Zij heeft een pr staan van 2.35.15 en zal deze tijd willen gaan verbeteren.