Home Overzicht Sterk lichaam, lenige geest

Sterk lichaam, lenige geest

0

Dance Connects Community organiseert al jaren moderne danslessen voor iedereen van 60 jaar en ouder in heel Amsterdam. Zo ook in Oost, waar we naast onze vaste stek in De Meevaart in de Indische Buurt, nu ook een mooie plek hebben op IJburg.

Gastredactie Marieke Josselet | Foto Kim Doeleman

Man, vrouw of anders, ervaren danser of juist helemaal niet, slecht ter been of misschien snel moe, er is een plek voor iedereen op onze dansvloer om te werken aan een sterk lichaam en een lenige geest.

Vreugdedansje
Dansen is een mooie manier om gedachten en gevoelens te uiten. Gevoelens van blijdschap gaan bijvoorbeeld bijna automatisch gepaard met een vreugdedansje en de meeste mensen komen in beweging bij het horen van vrolijke of anderszins prikkelende muziek. ‘Na iedere les voel ik me heel vrolijk en vol energie. Lichamelijk voel ik mij fitter dan voor ik met dansen begon. Ik heb een betere conditie, kan me makkelijker bewegen en ben veel soepeler. Mijn gevoel voor evenwicht en balans is groter geworden. Ik kon vroeger nauwelijks op mijn tenen staan, nu kan ik dit met gemak. Dans houdt me mentaal fit en heel opgewekt,’ aldus Louise (75 jaar).

Dansles
Moderne dans bij Dance Connects is dans, lekker swingende muziek, actief bezig zijn en bovendien je creativiteit en fantasie aanspreken. De moderne danslessen worden gegeven door professionele en enthousiaste dansdocenten met een groot hart en oog voor persoonlijke mogelijkheden. Ook worden er regelmatig professionele muzikanten uitgenodigd om live te komen spelen tijdens de dansles. ‘Hier is de sfeer goed en kijkt men naar wat ik kan en niet naar wat ik niet kan. Ik beweeg weer en ben ook weer geïnteresseerd in anderen. Het is zo goed voor me!” aldus Mieke (87 jaar).

Community
Samen dansen geeft je een goed gevoel en zorgt ervoor dat je een positieve connectie maakt met de samenleving. Omdat we deze verbinding zo belangrijk vinden, organiseren we binnen Dance
Connects Community nog een aantal andere activiteiten. Zo organiseren we vijf keer per jaar CLUB DANS, een middag of avond voor iedereen die van muziek en beweging houdt, open staat voor nieuwe contacten en vooral zichzelf niet te oud vindt voor een stevige danspartij! In maart houden we een CLUB DANS in Oost.

Versterken en ontmoeten
Lijkt het je leuk om via moderne dans je creativiteit te uiten, lichaam en geest te versterken en ontmoet je daarbij graag buurtgenoten? Wees dan welkom op een van onze 12 danslocaties in de stad. De danslessen in Amsterdam Oost worden gegeven op woensdag van 14.00 tot 15.30 in De Meevaart, Balistraat 48A in de Indische Buurt en op woensdag van 10.30 tot 12.00 uur bij Amsterdam Dance Centre, Krijn Taconiskade 444 op IJburg.

Je kunt op elk moment starten met deelname aan de lessen en een proefles kan altijd en is altijd gratis; toegankelijk voor iedereen!

Kijk voor informatie over alle locaties en mogelijkheden op www.danceconnects.nl. Direct aanmelden kan ook door een e-mail te sturen naar [email protected]