Home Eten&Drinken Sterrenchef Alexandre Gauthier komt naar Lloyd Hotel met experimenteel diner

Sterrenchef Alexandre Gauthier komt naar Lloyd Hotel met experimenteel diner

0

De Franse sterrenchef Alexandre Gauthier van het restaurant La Grenouillère komt naar Amsterdam voor een nieuwe editie van Experimental Gastronomy. Op 5 en 6 juni wordt het volledig plantaardige tasting menu geserveerd op onconventioneel servies en bestek, dat speciaal voor deze gelegenheid wordt ontwikkeld in samenwerking met tien kunstenaars. Het menu biedt een unieke ervaring, waarbij de grenzen van eetgewoontes worden opgezocht.

Steinbeisser haalt sterrenchef Alexandre Gauthier naar Lloyd Hotel

Restaurant La Grenouillère in La Madelaine-sous-Montreuil (Frankrijk), bekroond met twee Michelinsterren en nummer 64 van The World’s Best Restaurants, wordt aangevoerd door chef Alexandre Gauthier. Als jonge kok werkte hij bij verschillende beroemde Franse restaurants, maar besloot al in 2003 om La Grenouillère van zijn vader over te nemen. Waar Gauthiers vader zich sterk had gemaakt voor de traditionele Franse keuken, richt zijn zoon zich met een gemoderniseerd menu voornamelijk op ingrediënten uit het seizoen. Voor Experimental Gastronomy serveert hij een puur-plantaardig menu (vegan), waarbij hij uitsluitend gebruik maakt van ingrediënten afkomstig van biologisch of biodynamisch teelt uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Plantaardig dineren op sterrenniveau

Experimental Gastronomy
Waarom eten wij zoals wij eten, en kan dat ook anders? Vanuit deze vraag verkent Steinbeisser nieuwe manieren om bewust te eten. Zoekende naar antwoorden creëren tien kunstenaars in samenwerking met Steinbeisser nieuwe gebruiksvoorwerpen die de conventies doorbreken. Met unieke ontwerpen gemaakt van uiteenlopende materialen zoals klei, glas, hout en papierpulp, wordt de gast aan tafel verrast en uitgenodigd om eten vanuit een ander perspectief te benaderen. Het bestek is ontworpen door de kunstenaars Sharon Adams, Nils Hint en Sophie Hanagarth. Het servies door Aino Nebel, Tomasz Niedziolka, Nuala Clooney, Kaye Winwood, Myung Urso, Willemijn de Greef en Jolan van der Wiel.

Een bijzondere ervaring is het wel, goedkoop is het niet. Voor het 6-gangen tasting menu, inclusief wijn- of sap-arrangement betaal je € 150. Reserveren [email protected]

Lloyd Hotel | Oostelijke Handelskade 34