Home Eten&Drinken Sterrenkok laat zich inspireren door ‘Hollandse Meesters’ in Hermitage

Sterrenkok laat zich inspireren door ‘Hollandse Meesters’ in Hermitage

0

In de laatste maand van de tentoonstelling Hollandse Meesters, opent de jonge sterrenkok Jonathan Zandbergen een pop-restaurant in de Hermitage. Hij laat zich inspireren door de schilderijen in de tentoonstelling en stelt een bijzonder menu samen.

Op het menu van Jonathan Zandbergen staan onder andere Waddengoud-zeebaars, krab, groenten en bloemen en Oud-Hollandse hoenderrassen, met een bijzonder drankenarrangement inclusief champagne Taittinger. Voorafgaand aan de spannende culinaire ervaring kunnen de gasten in alle rust de tentoonstelling bekijken met deskundige gidsen.

Talentvolle chef
Jonathan is executive chef van restaurant Merlet* (één Michelinster) in Schoorl. In 2014 won hij in Parijs de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger International, en door GaultMillau werd hij (ex aequo) uitgeroepen tot Talentvol Chef van het Jaar 2017. Vanaf 16 april 2018 is Jonathan op Net5 jurylid in MasterChef Nederland.

Weer even thuis
De tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren is een feest van herkenning en ontdekking. De geselecteerde werken, waaronder zes van Rembrandt, zijn hoogtepunten uit de collectie van de Hermitage in St.-Petersburg en tonen de liefde van de tsaren voor Hollandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Het leeuwendeel van de schilderijen is na aankoop door de tsaren niet meer in Nederland te zien geweest. Het is dus heel bijzonder dat de schilderijen weer even ‘thuis’ zijn op Nederlandse bodem. Nog tot en met 27 mei 2018 zijn ze te bewonderen in de Hermitage Amsterdam.

Dineer met Sterren-chef Jonathan Zandbergen in de Hermitage. Op woensdag 2, 9, 16 en 23 mei. Aanvang en ontvangst 17.00 uur. Info en reserveringen via www.hermitage.nl.