Home Overzicht Stevige ontploffing bij coffeeshop in Linnaeusstraat

Stevige ontploffing bij coffeeshop in Linnaeusstraat

0
Foto Politie Amsterdam

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari vond rond rond kwart voor vijf een ontploffing plaats in coffeeshop Smoke Palace aan de Linnaeusstraat. De ontploffing was tot op grote afstand te voelen en te horen. De directe omgeving werd afgesloten voor onderzoek door de Forensische Opsporing en het Team Explosieven Verkenning van de politie. Er zijn geen gewonden.

De politie gaat ervan uit dat de ontploffing is veroorzaakt door een nader te onderzoeken explosief. Het onderzoek naar de ontploffing loopt. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, is er wel sprake van veel schade aan de buitenzijde van het pand en in de directe omgeving. De recherche wil graag contact met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

De politie is op zoek naar een verdachte scooter of brommerrijder, die mogelijk betrokken is bij deze zaak. Het gaat om een man in donkere kleding en gezichtsbedekking, die eerst te voet zich in de buurt van het pand heeft opgehouden. Kort na de ontploffing is hij weggerend in de richting van het Oosterpark. Daar is hij op een scooter of brommer gestapt en in de richting van de Mauritskade gereden.

Ben je getuige geweest van dit incident of heb je iets opvallends gezien die nacht? Neem dan contact op via 0900 8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.