Home Overzicht Stichting wil onderzoek naar financieel bestuurlijk functioneren bij renovatie Oosterpark

Stichting wil onderzoek naar financieel bestuurlijk functioneren bij renovatie Oosterpark

0

Het Oosterpark heeft een ingrijpende verandering ondergaan. De Stichting Herstel Oosterpark liet daarbij veel en kritisch van zich horen. Eerder concludeerde de stichting dat de aanbesteding van het project Verdubbeling Oosterpark niet transparant is verlopen. Dat is in strijd met de Aanbestedingswet. Nu heeft de stichting een vertrouwelijke brief gestuurd naar de Amsterdamse Rekenkamer, de Ombudsman en het Bureau Integriteit over financieel-bestuurlijk en integer functioneren.

Beeld Hans Heitgeert

In de brief aan de Amsterdamse instellingen wijst de Stichting naar enkele opmerkelijke zaken waarover vragen gesteld moeten worden. Onder meer over de zogenaamde ‘rekening-courant’-verhoudingen tussen de centrale gemeente, de Bestuurscommissie Oost en private partijen. Maar óók over de miljoenen begrotingsoverschrijdingen, allen gerelateerd aan het project Verdubbeling Oosterpark. De Stichting wil dat er een diepgaand onderzoek komt naar het financieel-bestuurlijk én integer functioneren van de gemeente Amsterdam, de Rekenkamer Amsterdam en de Ombudsman.

De aanleiding voor dit onderzoek is onder meer gebaseerd op het bestuderen van rapporten, artikelen, verslagen en andere (gemeentelijke) documenten. De Stichting Herstel Oosterpark wil verder weinig kwijt over de inhoud van de brief. Eerst wil ze overleggen met de instanties om vervolgens nadere mededelingen te doen.

Vorig artikelMet ‘Wees onzichtbaar’ wordt Murat Isik zichtbaan
Volgend artikelJubileumpenning van Amsterdam voor Stomerij SuperNette