Home Overzicht Straat in de Meer vernoemen naar Johan Cruyff vindt bijval

Straat in de Meer vernoemen naar Johan Cruyff vindt bijval

0
Johan Cruyff tijdens het feest van 90 jaar Betondorp.

De discussie over het vernoemen van een straat in Oost naar Johan Cruijff zwelt aan. Eerder werd in oost-online de suggestie gedaan om de naam Esplanade de Meer om te dopen in Esplanade Johan Cruyff. Ook een stukje Middenweg en de Akkerstraat staan op het lijstje. Allemaal in de Watergraafsmeer.

De geplande naamswijziging van het Stadionplein in Johan Cruyffplein veroorzaakte veel ophef. De bewoners daar zagen de nieuwe naam niet zitten. De gemeente stelde de naamswijziging uit. Steeds meer wordt nu gekeken naar de Watergraafsmeer om een straat naar de voetballegende te vernoemen. Bas van Vliet, die namens de partij Méérbelangen in de stadsdeelcommissie Oost zit sluit, zich daarbij aan.

Zoeken naar draagvlak
Volgens Bas van Vliet is er in de Watergraafsmeer veel meer draagvlak voor een eventuele vernoeming. ‘Op een gevel in de Wembleylaan staat al een grote muurschildering van Cruijff, en hij heeft natuurlijk in de Akkerstraat gewoond, zegt hij voor AT5. Toch wil Van Vliet eerst in gesprek met bewoners, om draagvlak te vinden.

Bijeenkomst met bewoners
Op 19 juni wordt er daarom een bijeenkomst gehouden bij HVO – Querido op het Robert Kochplantsoen 35. Als er een meerderheid voor een nieuwe naam is, legt Van Vliet de vernoeming voor aan de burgemeester.