Home Overzicht Straks zo’n 600 logés in het Oosterpark

Straks zo’n 600 logés in het Oosterpark

3
In het voormalige Ontleedkundig Laboratorium komt het Pillows Hotel.

Meer hotels, meer toeristen. Dat lijkt een logisch gevolg. Maar het gemeentebestuur doet er alles aan om meer hotels in de stad te krijgen. Zo verrijzen er in Oost aan de lopende band nieuwe hotels. Rond het nieuwe Amstelkwartier bijvoorbeeld staan straks drie grote hotels. En naast het Amstelstation kwam er kortgeleden nog eentje bij. Nu is er groen licht gegeven voor een vierde hotel in het Oosterpark.

In het Oosterpark staan inmiddels drie grote hotels: Het Tropenhotel aan de kant van de Linnaeusstraat, Hotel Arena helemaal aan de andere kant bij het OLVG en aan de Mauritskade het enkele jaren geopende Generator Hostel. Maar er komt nog een vierde hotel bij: het luxueuze Pillows Hotel.

Getransformeerd tot hotel
In het Oosterpark hebben twee gebouwen een hotelbestemming gekregen. In het gebouw van voormalige Sint Elisabeth Gesticht is Hotel Arena gevestigd. Stapsgewijs is het in de loop van de jaren veranderd van een eenvoudig onderkomen in een vier sterren hotel. Het voormalige Laboratorium Gezondheidsleer van de Universiteit van Amsterdam is verbouwd tot Generator Hostel. Hotel Arena heeft een groot terras aan het park, Het Generator Hostel heeft een bescheiden terras.

Nog een hotel erbij
Het voormalige Ontleedkundig Laboratorium, ook een voormalig gebouw van de UvA, wordt gerenoveerd en geschikt gemaakt voor Pillows Hotel hotel met ongeveer honderd kamers in het duurdere segment. Als het hotel naar verwachting in 2020 opengaat, biedt het comfortabele en stijlvol ontworpen kamers en suites. In de plannen zit ook een ondergrondse parkeergarage met zo’n 45 parkeerplaatsen.

Heel veel hotels in Oost
Ook in andere delen van Oost schieten de hotels uit de grond. En dan te bedenken dat er al langer of korter hotels waren zoals Hotel Casa, het Volkshotel, the Student Hotel, het Lloyd Hotel, the Manor Hotel, het Mövenpick hotel, het Amandi Panorama Hotel op IJburg, Hotel V in de Fizeaustraat, het Hampton op de Panamalaan. In de voormalige Christus Koningkerk in de James Wattstraat komt een hotel. Op het Science Park is voorzien in een hotel. Dit rijtje is niet compleet.

In en rond het Amstelkwartier
Oost loopt voorop in het openen van hotels. In en rond het nieuwe Amstelkwartier bijvoorbeeld QO van Inter Continental Hotels & Resorts met 256 kamers, het eerste Van der Valk hotel van Amsterdam met 206 kamers, straks het Leonardo hotel op de Spaklerweg met 490 kamers. Ook in het Bajes Kwartier aan de andere kant van de spoordijk is voorzien in een hotel met 200 kamers. Naast het Amstelstation is onlangs het Meininger Hotel Amstel geopend met 186 kamers.

De vraag is nu op welke manier het aantal toeristen in de stad kan verminderen. Door nog meer hotels te openen misschien?

3 REACTIES