Home Overzicht Subsidie als je overstapt van snorfiets op schoon vervoer

Subsidie als je overstapt van snorfiets op schoon vervoer

0

Amsterdamse snorfietsers die overstappen op schoon vervoer kunnen daar binnenkort subsidie voor krijgen. Daar komt ruim 1,3 miljoen euro voor beschikbaar. De regeling is bedoeld om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren.

De subsidie geldt voor aanschaf van een fiets, een e-bike of een elektrische snor- of bromfiets. Voor de verschillende vervoersmiddelen krijgt een aanvrager respectievelijk € 250, € 450 of € 750. Alle Amsterdammers met een snorfiets die op brandstof loopt, kunnen deze subsidie krijgen. Voorwaarde is dat zij hun snorfiets verkopen en dat zij op 1 augustus 2018 al de eigenaar van de snorfiets waren.

Betere luchtkwaliteit
‘Amsterdam is wereldwijd leidend als het gaat om elektrisch vervoer’, zegt wethouder Sharon Dijksma die over de luchtkwaliteit gaat. ‘Het is belangrijk schoon rijden niet alleen mogelijk te maken, maar ook te stimuleren. Met deze regeling helpen we Amsterdammers over te stappen van een vervuilende snorfiets naar een schoner elektrisch voertuig of zelfs een fiets.’

Snorfiets met helm naar de rijbaan
De subsidieregeling komt op een goed moment. Want snorfietsers (zowel brandstof als elektrisch) gaan begin volgend jaar met helm op de rijbaan rijden. Sommige Amsterdamse snorfietsers overwegen om die reden hun snorfiets van de hand te doen. De subsidie kan dan goed van pas komen.

De subsidieregeling gaat dan op 1 januari 2019 in en vervalt op 1 januari 2020 of wanneer het subsidieplafond is bereikt. Het aanvragen van een subsidie kan vanaf het moment dat de regeling ingaat.

Check amsterdam.nl/scooter