Home Overzicht Super ijsthriller loopt goed af voor Amsterdam Tigers

Super ijsthriller loopt goed af voor Amsterdam Tigers

0

Ondanks de mooie 7-4 overwinning op de Zoetermeer Panters vorige week zondag werd afgelopen zaterdag gevreesd voor de wedstrijd tegen het sterke Era Renomar HYC Herentals. Het werd een avond die iedereen tot de laatste seconde in zijn greep hield. Echt spannende films komen niet meer uit Hollywood, maar zie je live in de Jaap Edenhal.

Verslag Lewis Daniels

De klok van een direct snel gespeelde wedstrijd loopt vijf minuten als het begint te dagen. Het is echt zo. Herentals heeft nog niet gescoord. Hoe kan dit? Vragen genoeg, maar zeker is dat de strijd gelijk opgaat. Amsterdam werkt keihard en zit vol in de wedstrijd. Een goed begin voor Calvin Pohlman die na een langdurige oogblessure voor het eerst weer van de partij is. Alleen Vince van de Kraak is nog herstellende.

IJshockey
Amsterdam Tigers vs Era Renomar HYC Herentals

De reactie van de Tigersupporters is gelaten als de Vlamingen even later toch scoren. Jammer. Het is niet anders. Ze zijn toch te sterk. De Tigers zelf vatten het heel anders op. Ze vallen onophoudelijk aan en veroorzaken chaos rond het goal van Herentals. Precies wat Lance van Duin nodig heeft om razendsnel toe te slaan, 1-1. Verbazing alom. Misschien wel het meest bij de Vlamingen. Ze laten het er niet bij zitten, maar dankzij de uitstekend keepende goalie Jaimy Missler blijft het de minuten daarna bij 1-2. De Tigers zoeken en vinden nieuwe mogelijkheden. Nog geen zestig tellen later maakt John Versteeg met een assist van Björn Borgman de stand gelijk, 2-2. Kort daarop wordt wegens onenigheid het spel stilgelegd. Beide teams krijgen straffen, Amsterdam de meeste. De Tigers spelen met een man minder en… Maarten Brekelmans zet ze op voorsprong, 3-2.

Tijdens de rust wordt op de alweer volle tribunes druk gespeculeerd. Iedereen vermoedt dat Herentals zich beraamt op nieuwe tactieken. In het eerste gedeelte van de tweede periode gaan beide teams nog steeds gelijk op, al komt Herentals tijdens een powerplay enkele keren gevaarlijk dicht bij het godzijdank-door-man-of the-match-Jaimy-Missler-beschermde-Tiger-goal. De wedstrijd verandert als Herentals van doelman wisselt. De eerste minuten hebben de vele goalshots van Amsterdam nog geen gevolgen. Dan gebeurt waar niemand op had gerekend, laat staan van had durven dromen. Als de klok op 36.17 staat is de stand nog 3-2. Eén minuut en negentien seconden later is dat veranderd in 6-2.

In chronologische volgorde: John Versteeg met een assist van Dean Versteeg, dan Connor Barette met een assist van Tobias Kathan die dat nogmaals geeft bij de goal van Donny Pohlman. Op de tribune vragen sommigen het elkaar gekscherend: te veel gedronken of geblowd? Pilletje geslikt? Paddo’s misschien? Het is veel beter dan dat. Dit is een Tigertrip. Wondermiddel voor geest en gezondheid, verpletterend voor Era Renomar HYC Herentals. De steeds slordiger spelende Vlamingen proberen van alles, maar tot de tweede rust worden de aanvalsplannen door de Tigers gedwarsboomd. Moedeloosheid versus vol vertrouwen.

In de derde periode lijkt het lot van de Tigers bezegeld. Stef Overweg verruimt met een assist van John Versteeg  in de drieënveertigste minuut de voorsprong naar 7-2. Het moet heel raar lopen als dit nog mis gaat. Wel, het loopt heel raar. Herentals, behoorlijk in zijn wiek geschoten door de afstraffing, weet zich terug te vechten naar 7-5. Met nog tweeëneenkwart minuut te gaan is dat geen ramp, maar tegen een team als Era Renomar is op zo’n moment uiterste prudentie geboden. HYC neemt een langverwachte time-out en besluit, niet verrassend, zonder goalie verder te spelen. De verassing zit ‘m wél in het vervolg. Marino Bakker krijgt het door een afgekeurd goal aan de stok met de scheidsrechter en wordt drie keer gestraft. Vrij vertaald: hij moet het veld verlaten en een andere speler gaat naar de strafbank. Uitkomst: drie Tigers tegen zes man van Herentals die hun kans zien en nemen: 7-6.

Gelukkig is de tijd in het voordeel van Amsterdam. HYC slaagt er in de resterende negentien seconden niet meer in te scoren. Zijn de Tigers saved by the bell? Met drie tegen zes man, nog maar één punt voorsprong en heel weinig tijd op de klok natuurlijk wel, maar dat valt in het niet bij de rest van de wedstrijd. De Tigers hebben afgelopen zaterdagavond een fantastische prestatie geleverd die de kans op deelname aan de naderende play-offs vergroot.

Dit zijn de namen: Marino Bakker, Connor Barette, Björn Borgman, Maarten Brekelmans, Lance van Duin, Martijn Geerligs, Rocco van Hoorn, Jasper Jaspers, Tobias Kathan, Jerry Kinneging, Vince van de Kraak, Michael Mackie-Kwist, Jaimy Missler, Tobias Mrkvicka, Ivan Muso, Stef Overweg, Calvin Pohlman, Donny Pohlman, Dean Versteeg, John Versteeg, Jorrit Vos en niet te vergeten coach Frank Versteeg.

De Tigers spelen volgende week zaterdag in de Jaap Edenhal tegen de UNIS Flyers uit Heerenveen en 24 februari tegen de Antwerp Phantoms. Let’s get it on, Tigers!

 Met dank aan Zeb van Duin