Home Overzicht Super jacht mag even bij Scheepvaartmuseum liggen

Super jacht mag even bij Scheepvaartmuseum liggen

0

Op de website van Het Scheepvaartmuseum kun je je bezoek plannen. Het is zelfs mogelijk om tijdens Pinksteren een slaapfeestje te organiseren aan boord van het VOC-schip dat deze maand 25 jaar bij het museum ligt aangemeerd. Nu ligt bij het museum ook het enorm grote superjacht Vanish van de Amerikaanse miljardair Larry van Tuyl. Dat kun je niet bezoeken, het vaart snel weer weg.

Beeld Odette Kleeblatt

Het schip van 125 miljoen dollar verbergt Het Scheepvaartmuseum voor een groot deel. Het is dan ook 66 meter lang en heeft 14 hutten aan boord en biedt plaats aan 12 gasten en 19 bemanningsleden. Een helicopter kan er op landen. Het jacht is in Nederland gebouwd bij scheepswerf Royal Van Lent op de Kaag. Naar verluidt is de Vanish eigendom van de Amerikaanse miljardair Larry van Tuyl. Hij was een van de grootste autodealers van de Verenigde Staten. Van Tuyl verkocht zijn bedrijf vorig jaar voor ruim 4 miljard dollar.

Het gebeurt niet vaak dat er een groot schip aan de steiger van Het Scheepvaartmuseum ligt. Maar als je een schip hebt van 125 miljoen dollar lijkt dat geen probleem. Over het liggeld zijn geen mededelingen gedaan.

Vorig artikelMigratiegeschiedenis van de stad leren kennen in vluchtelingenboot
Volgend artikelLente in de nieuwe ijswinkel van mr en mrs Frosty