Home Overzicht Super Sint Maarten Lichtjesoptocht dit jaar voor de zevende keer

Super Sint Maarten Lichtjesoptocht dit jaar voor de zevende keer

0

Op 11 november gaan traditiegetrouw kinderen met lampionnen langs de deuren en zingen een sint-maartenliedje in de hoop beloond te worden met snoep. Of fruit. Sinds enkele jaren is er in Oost ook de Super Sint Maarten Lichtjesparade. Daarmee krijgt de eeuwenoude traditie een nieuwe dimensie.

Foto’s Kasper Vogelzang

Met Super Sint Maarten vieren we het feest van samen delen. In de weken voorafgaand aan de parade werken kinderen onder leiding van kunstenaars van Pretv​ormer en Stichting ACCU op de basisscholen in de buurt, in buurtateliers en bij verschillende buurtorganisaties hard aan lampionnen en lichtsculpturen voor in de optocht. Kijk voor de workshops bij onder andere Maakland op www.supersintmaarten.nl

Bonte groepen
Precies om 19.00 uur vertrekken op twee plekken in de buurt bontgekleurde groepen buurtbewoners de buurt in om zo de straten te verlichten en dit feest vooral met elkaar te delen. Prachtige lichtsculpturen, zelfgemaakte lampionnen, grote lichtkostuums en bijzondere wezens sluiten zich ook dit jaar weer aan.

Twee groepen worden een
Onder muzikale begeleiding van onder andere de Ritmo Drumband, de ACCU Fanfare en de IJburg Fanfare lopen deze twee groepen vanaf het Ambonplein en vanaf het schoolplein van de Dapperschool elkaar tegemoet. Op de kruising van de Javastraat met de Sumatrastraat komen de parades samen, waarna ze in één grote feestelijk swingende stoet door de straten te trekken.  Iedereen is welkom om zich bij de optocht aan te sluiten. De lichtjesoptocht eindigt op het Ambonplein.

In de talkshow
Hoe is Super Sint Maarten Lichtjesparade ontstaan en wat komt er allemaal bij kijken? Jos Zandvliet van Stichting Accu is op 1 november één van de gasten bij de theatertalkshow Dwars door Oost in de Jungle. Daar zal hij antwoorden geven op die vragen en vertellen over het grote feest. Op 1 november om 20.00 uur in theater Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26. Toegang gratis.

 

Vorig artikelAmsterdam Dance Event: het evenement der evenementen
Volgend artikelDenken over dieren