Suzanne Buis en Marjanne van Gelder: Droomdenker

    0

    De Amsterdamse Watergraafsmeer is een geliefde habitat voor de exotische en niet onaantrekkelijke diersoort. Als ze kinderen hebben afgeleverd ter bestemde plaatse zit bakfietsmama graag met haar soortgenoten bijeen om onder genot van een ristretto met een broodje gezond of een portie superfood eindeloos op luide toon over hun kroost te kwebbelen. Onontkoombaar.

    Wat ik ze dan hoor uitkramen komt eigenlijk maar op een ding neer. Hun kind is heel bijzonder en hoogbegaafd. Trouwens de andere kinderen van de school, crèche of peuterspeelzaal zijn allemaal zo slim en uitzonderlijk dat het niet anders kan of de Watergraafsmeer is een ideale broedplaats voor hoogbegaafdheid. Misschien komt het omdat er zoveel straten naar exacte wetenschappers zijn vernoemd? Wie zal het zeggen?

    In ieder geval geloven de bakfietsmama’s er heilig in. Voor al die bakfietsmama’s met hun aan hoogbegaafde kinderen is er nu een boekje. Want denk nou niet dat het meevalt om hoogbegaafd te zijn. Deskundigen denken zelfs dat hoogbegaafdheid een probleem is.

    Rob Zwetsloot spreekt Suzanne Buis en Marjanne van Gelder