Home Kunst Swap it! Kopen en upcyclen

Swap it! Kopen en upcyclen

0

Het Keniaanse stylingduo 2ManySiblings brengt een razend populaire koop en upcycle markt vanuit Nairobi naar Nederland. Bezoek tijdens dit event de markt, krijg styling tips, laat je fotograferen, luister muziek en maak zelf samosa’s met Mama Kenia. Op zaterdag 15 april in het Tropenmuseum

Hoe haal jij meer uit je eigen kledingkast? Minder kopen en toch creatiever? Ga de challenge aan met het Amsterdam Fashion college onder leiding van Fatima Essasah, Roosmarie Ruigrok (Fashion Revolution NL & founder Clean&Unique) en blogger Lisa Whittle.

2ManySiblings
Velma Rossa en Papa Petit zijn al van jongs af aan op zoek naar tweedehands kleding. Samen richtten ze de Tumblr 2ManySiblings op, een creatieve plek voor kunst en fotografie. Met kleding uit de mitumba (tweedehands westerse kleding) en in samenwerking met getalenteerde modefotografen hebben ze een unieke, eigen stijl gecreëerd – met een wereldwijde social following als resultaat. Waarom slaat de markt zo aan? En is er ook sprake van mixed feelings of een ‘colonial fashion hangover’?

De Afrikaanse Droom
Wie aan Afrika denkt, denkt aan mogelijkheden en vernieuwing. In metropolen als Nairobi is een groeiende groep stedelingen zichtbaar die nieuwe levensstijlen omarmen en die worden gezien als de aanjagers van economische vooruitgang. Ama van Dantzig gaat op 15 april in gesprek met Carien Westerveld die recent het boek ‘De Afrikaanse Droom’ schreef dat is genomineerd voor de Brusseprijs, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek. Zij woonde jarenlang in Nairobi. Hoe belangrijk is creativiteit voor de jonge Keniaanse middenklasse? Welke plek nemen kledingmarkten in en hoe verhouden kledingstijlen zich tot de zoektocht naar identiteit?

Masterclass sustainable chalange
Minder kopen en creatiever met kleding omgaan? Waarom is lenen en ruilen zoʼn goed idee? En wat zegt het cultureel erfgoed ons over duurzaamheid? Ga de Sustainable Challenge aan met het Amsterdam Fashion college onder leiding van Fatima Essasah, Roosmarie Ruigrok (Fashion Revolution NL & founder Clean&Unique), Mila Ernst & blogger Lisa Whittle (Modemuze). De Masterclass Sustainable Challenge trapt af in het Tropenmuseum en gaat daarna in mei door in de Oba en in VondelCS.