Home Overzicht Talkshow Dwars door Oost in de Jungle smaakte goed

Talkshow Dwars door Oost in de Jungle smaakte goed

0

Na een spannende start in oktober van de theatertalkshow ‘Dwars door Oost in de Jungle’ zit de vaart er goed in. Inmiddels hebben oost-online en Dwars door de buurt alweer vier shows neergezet in het theater in de Tweede van Swindenstraat. En met succes. ‘Ik denk Oost te kennen, ontdek je in de show dat er nog veel leuke en onbekende activiteiten zijn’, zegt een bezoeker. ‘Een gezellig avondje uit. Weer eens wat anders dan thuis voor de tv’, vindt zijn partner. ‘En nog gratis ook.’

Beeld Eddy Ellert

Een nagenoeg volle bak met enthousiaste publiek uit Oost maakte kennis met de mensen van het nieuwe popup restaurant Baut dat z’n intrek heeft genomen in de voormalige CMA-zaal tussen de nieuwbouw aan het Paradijsplein. Dat gebouw heeft in heel korte tijd een ware metamorfose ondergaan en is omgetoverd in een restaurant. Je kon er meer over zien, horen en ook van proeven. Met lekkere hapjes liet Baut zich van z’n beste kant zien. Het restaurant blijft er anderhalf jaar en dan zoeken ze weer een andere bijzondere plek in de stad.

Week van het korte verhaal
Een onderwerp over boeken staat steevast op het programma van de talkshow. Met enige trots vertelde Edith Vroon over de Week van het korte verhaal, een initiatief van Linnaeus Boekhandel dat inmiddels in het hele land navolging heeft gekregen. Dit jaar van 14 tot en met 21 februari. Voor veel mensen was ook de Maarten Biesheuvelprijs nog onbekend. Ook die prijs voor het beste korte verhaal komt van de Linnaeus Boekhandel.

Verrassend kunstwerk
Terechte bewondering kreeg beeldend kunstenares en typografe Hansje van Halen. Ze heeft een voorliefde voor print en ontwerpt posters, boekomslagen en letters. Zij vertelde over het verrassende kunstwerk dat zij vorm gaf. Het is een vele meters lang object dat is geplaatst langs de voet van het spoortalud aan de Tugelaweg. Het laat de tekst zien van een gedicht van K. Michel. De dichter was helaas niet aanwezig. Volgende maand is de officiële onthulling.

De jonge Johan Cruyff
Over de jonge jaren van Johan Cruyff is een prachtig en uniek boek verschenen. Het is vol anekdotes en werpt toch weer een nieuw licht op de wereldberoemde voetballer uit Oost. Bert van Galen wilde er meer over weten van schrijver Bert Hiddema, die een hele reeks boeken op zijn naam staan over bekende Amsterdammers zoals Johnny Jordaan, Ruud Gullit, André Hazes, maar vooral over Johan Cruyff. En dat leverde een levendig interview op. Nog een ander boek kwam op tafel. Billy & Seb is de titel van het nieuwste boek van schrijver Ivo Victoria. Arie van Tol ging met de Vlaamse schrijver die nu in Oost woont in gesprek.

Eigenzinnige column
Rob Zwetsloot was er weer met een nieuwe eigenzinnige column waar de honden geen brood van lusten. Ook ging hij op zijn eigen uitdagende wijze in gesprek met Hans Bakker over zijn politieke carrière en over de komende verkiezingen en wat die voor Oost betekenen.

Er zit muziek in Oost
En natuurlijk is er weer verrassende muziek uit Oost. Gerrit de Boer werkt als producer, gitaarleraar en bassist van de BZT band. Na het album Roads Rivers & Rain waarvan het nummer ‘Rollin’ twee keer gebruikt is in de Amerikaanse dramaserie ‘Hart of Dixies’ is hij nu terug met zijn EP Never sell your soul. Maar Gerrit de Boer was niet alleen. Barbera van de Kaay toerde een aantal jaren langs de theaters en speelde in producties van Albert Verlinde. Afgelopen seizoen was Barbera te zien in het televisie programma De Beste Singer Songwriter van Nederland en nu ook in theater Jungle Amsterdam.

Volgende editie
Op 1 maart om 20.00 uur is de volgende editie van ‘Dwars door Oost in de Jungle’. Noteer het in je agenda. En ook leuk, het is gratis onder andere door steun van het Fonds voor Oost.

Gerrit de Boer met ‘Never sell your soul’