Home Cultuur Tango en beeldende kunst in de Bagagehal van Loods 6

Tango en beeldende kunst in de Bagagehal van Loods 6

0

De directeur van Loods 6 nodigde beeldend kunstenaar en choreograaf Marijke de Vries uit om een project te organiseren op basis van het kunstenaarsboekje ‘Falling Angel’, dat zij drie jaar geleden maakte. Het project kreeg de titel ‘Onderweg’. Daarin brengt Marijke haar grote passies, beeldende kunst en Argentijnse Tango, samen. Het is van 21 tot en met 30 september te beleven in de Bagagehal.

De nostalgie van de reiziger is de rode draad die door dit project loopt. Nostalgie gaat niet alleen om verdriet, maar ook om de mooie dingen die we onderweg tegen kunnen komen, dingen die het waard zijn om in ons hart te bewaren en te herinneren als ze vergaan zijn.

Tussen aankomst en vertrek
Op deze manier kan het gevoel van verdriet omgezet worden in kunst. De muziek en dans van de Argentijnse Tango; artist talks en video-verhalen van kunstenaars vormen een programmering die zich verbindt met de beelden van de expositie. De deelnemende kunstenaars gaan op verschillende manieren in op de hedendaagse thematiek van mensen die Onderweg zijn, tussen aankomst en vertrek. De locatie, loods 6 was het bagagedepot van een plek waar schepen met emigranten vertrokken en schepen met immigranten arriveerden, mensen onderweg.

Verbinden van heden met verleden
Onderweg behelst verbinden van heden en verleden in de thematiek van mensen die onderweg zijn als basis van ontmoetingen met andere culturen en biedt meerdere invalshoeken: beeldende kunst, dans, muziek, tango en artist talk, waarbij artiesten aan het woord gelaten worden.

Interactie tussen kunstenaars
Er is een expositie van beeldende kunst met onder andere werk van Armando. Er vinden onverwachte interdisciplinaire performances plaats: een choreograaf maakt een werk dat een relatie legt met de expositie. Een aantal kunstenaars maakt site-gerelateerd werk. Gedurende de manifestatie is een kunstenaar in residence aan het werk.

Onderweg in de Bagagehal van Loods 6 op de KNSM-laan van 21 tot en met 30 september. Entree: € 3,00.