Home Overzicht Te warm voor schaatsen op openingsdag Jaap Edenbaan

Te warm voor schaatsen op openingsdag Jaap Edenbaan

0

Het schaatsseizoen is begonnen. Om 12.00 uur gingen de nieuwe tourniquets van de Jaap Edenbaan open. Schaatsen op de openingsdag traditioneel voor 20 cent. Belangstelling was er. Maar helaas, het schaatsen was van korte duur. Om 15.30 uur ging de buitenbaan weer dicht. Het is te warm, de nieuwe koelinstallatie trok het niet.

‘Er is vandaag veel ijs verloren en op sommige plekken is maar een paar millimeter overgebleven’, meldt de Jaap Edenbaan. ‘Vanaf zaterdagavond is er weer begonnen met de opbouw van de ijsvloer. Dat zal de hele nacht door gaan tot zondagochtend. De ijsbaan is dan zondag weer geopend volgens het reguliere rooster.’

Slechte plekken
De ijsmeester houdt de situatie nauwlettend in de gaten. ‘Het kan het voorkomen dat we slechte plekken lokaal afzetten.’ Hij adviseert voor je vertrek naar de ijsbaan altijd even de website of Facebook van de Jaap Edenbaan te checken voor de laatste stand van zaken ten aanzien van het ijs.

Krabbelbaan dicht
Vanochtend werd al gemeld, dat de krabbelbaan door de weersomstandigheden gesloten blijft. Om 15.30 uur moest ook de 400 meter buitenbaan er aan geloven. Het ijs werd te zacht en er stond water op. De buitentemperatuur was 26 graden en dat is extreem warm voor oktober.

Lange voorbereiding
Weken lang hebben de ijsmakers van de Jaap Edenbaan hard gewerkt om de baan voor de openingsdag in orde te krijgen. De mannen van de technische dienst werkten de nachten door om het ijs laagje voor laagje op te dikken. De ijsvloer heeft de afgelopen warme dagen goed doorstaan. Maar de warmte van zaterdag was een paar graden teveel.