Home Lezen en schrijven Tekstkwartier komt met nieuwe schrijfcursussen

Tekstkwartier komt met nieuwe schrijfcursussen

0

Dit najaar organiseert Tekstkwartier van Nelleke Lamme-den Boer een aantal schrijfcursussen voor beginnende schrijvers op verschillende locaties in Oost. De ene cursus leert je creatief schrijven en de andere cursus richt zich op het schrijven van levensverhalen.

Heb je altijd al verhalen willen schrijven maar weet je niet hoe u moet beginnen? Heb je al eens een gedicht gemaakt en het nog nooit aan iemand laten lezen omdat je niet weet of het wel goed genoeg is? Schrijven is een ambacht dat je kunt leren door te spelen met de materie. Je ontwikkelt in de cursus Creatief schrijven met plezier vaardigheden op het gebied van proza en poëzie. Stap voor stap neemt docent Nelleke Lamme-denBoer je mee in het schrijfproces. Aan de hand van opdrachten leer je van alles over perspectief, tonen en vertellen, personage-opbouw, conflict en dialoog bij proza. Daarnaast oefent je met diverse vormen van poëzie. Elke les krijgt je op een positieve manier feedback op het gemaakte werk en ontdekt je nieuwe mogelijkheden.

De cursus Creatief schrijven die bestaat uit zes lesavonden start op 2 oktober en eindigt op 13 november. Tijdens de herfstvakantie, op 23 oktober, is er geen les. Deze cursus wordt gegeven in De Eester, C. Van Eesterenlaan 266.

Wil je verhalen schrijven over vroeger? Je levensloop in kaart brengen? Iedereen heeft wat te vertellen. Maar hoe doe je dat? In deze cursus helpt Nelleke Lamme-den Boer je met praktische en inspirerende schrijfopdrachten vorm te geven aan je herinneringen. Thuis werk je in de loop van de week rustig verder aan je verhaal en eventuele opdrachten. Stilaan krijg je grip op de materie en schrijftechnieken. Elke les kijken we met elkaar naar het gemaakte werk en ontdek je door het geven en krijgen van positieve feedback hoe je weer verder kunt. Het is een goede start voor wie haar of zijn levensverhaal wil leren schrijven. Soms heb je met een paar korte verhalen al een prachtig beeld geschetst.

Ook Levensverhalen schrijvenbestaat uit zes lesavonden en start op 5 oktober en eindigt op 16 november 2017. Op 26 oktober is er geen les in verband met de herfstvakantie. Deze cursus wordt gegeven in Tugela85, in de Motuin, Tugelaweg 85.

Kosten € 165,- voor zes lessen, inclusief lesmateriaal.Aanmelden voor beide cursussen kan tot uiterlijk 15 september via www.tekstkwartier.nl of 06 2538 7256.