Home Wonen Tender voor 740 woningen in Oost op 7 kavels

Tender voor 740 woningen in Oost op 7 kavels

0

In 2016 worden vijftien nieuwe kavels via een tender op de markt gebracht die de gronduitgifte voor ruim 2.100 woningen moet opleveren. In Oost gaat het om 740 woningen op zeven kavels. Het tenderprogramma van de gemeente geeft een overzicht van deze locaties. Hierin is te zien waar de bouwkavels worden aangeboden. Wethouder Van der Burg presenteerde het tenderprogramma op het Seminar Amsterdam Vastgoed.

‘Amsterdam groeit, dat is een goed teken. De crisis op de Amsterdamse woningmarkt is voorbij’, zegt wethouder Grondzaken, Eric van der Burg. ‘Sinds de tweede helft van 2014 worden meer en sneller woningen verkocht. Elk jaar willen ruim 10.000 mensen in Amsterdam komen wonen, voor deze mensen hebben we huizen nodig. In het tenderprogramma zijn vijftien locaties opgenomen die dit mogelijk maken. Naast het tenderprogramma werken wij met het programma ‘Ruimte voor de Stad/ Koers 2025’versneld aan het op de markt brengen van locaties.’

Naast de vijftien locaties die in het tenderprogramma zijn opgenomen heeft de markt meerdere mogelijkheden zoals het aanschaffen van leegstaand vastgoed of de mogelijkheid tot het transformeren van vastgoed. Dit jaar wordt vooral getenderd op woningen waar in Amsterdam een tekort aan is, de middeldure huurwoningen. Bij de tenders staat kwaliteit voorop. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de programmatische invulling, architectuur, duurzaamheid en materiaalkeuze.

Vorig artikelWatervogels: de moeite van het tellen waard
Volgend artikelKraan nummer 2868 is straks luxe hotelappartement