Home Overzicht Terug naar de gouden tijd van CCR met Cosmo’s Foger-T in Q-Factory

Terug naar de gouden tijd van CCR met Cosmo’s Foger-T in Q-Factory

0

Na veel uitverkochte concerten in België zette Cosmo’s Foger-T zondag 8 oktober de zaal van de Q-Factory op stelten. Jong en oud was aanwezig om te genieten van de melancholische hits van één van de beste rock-, blues- en countrybands ter wereld: Creedance Clearwater Revival.

Door Eline van Dam | Foto’s Chris Bakker

De opstelling van de instrumenten op het podium beloofde bij voorbaat al genoeg. Een glimmend en uitgebreid drumstel met daarnaast twee geluidsinstallaties. Om de scherpe gitaargeluiden te versterken, natuurlijk. Na een daverend applaus van zowel jonge als oudere CCR-fans kwamen de mannen van Cosmo’s Foger-T met veel enthousiasme op. Het zachte en charmante Vlaamse accent van leadzanger Frankie Saenen (bekend van de Belgische band The Scabs) schalmde door de speakers. Meteen ontstond er een gemoedelijke en huiselijke sfeer in de gezellige zaal.

Na enkele geluidstesten was het zo ver: het concert werd afgetrapt. En niet zomaar. Het was bijzonder hoe de mannen binnen enkele seconden de hele zaal mee hadden. Ze sloegen drie akkoorden aan en onmiddellijk begon iedereen te zingen, te dansen en te juichen. Maar wat wil je, als je je concert begint met Proud Mary?

Het intronummer werd goed vervolgd door onder andere het legendarische nummer The Midnight Special. Al snel bleek dat Cosmo’s Foger-T niet zomaar een tribute CCR-band is. Als je je ogen dicht deed, leek het net alsof je aanwezig was bij de ‘Live in Europe-tour’ van CCR zelf. Toch hield je liever je ogen open, want de Vlaamse mannen mochten er best wel zijn.

Er was één moment tijdens deze avond die je als aanwezige nooit meer zult vergeten. Het dak ging er namelijk helemaal van af toen de charismatische mannen van Cosmo’s Foger-T het wildere circuit van de beschikbare CCR-songs ingingen. De goede bas, de scherpe drumgeluiden, de volle gitaarklanken en het goede lichtwerk tijdens Born on the Bayou en Suzie Q bereikten bij iedereen de gevoelige snaar. Mensen renden naar voren, trokken hun t-shirts uit en herleefden de tijd van toen alsof ze in een tijdmachine gestapt waren. Ook de jongeren onder het gezelschap deinsden tevreden mee met hun hoofden op de beat van de muziek.

Natuurlijk schreeuwde iedereen ‘We want more’ toen de mannen aftraden. En – natuurlijk – had Cosmo’s Foger-T nog enkele hitjes in het verschiet liggen. Een kwartier lang werden we verwend met Have you ever seen the Rain? en Bad Moon Rising waarop we vervolgens allen gelukszalig de tent verlieten met in ons achterhoofd de muziek uit die goede oude tijd (die ik zelf helemaal niet heb meegemaakt, maar wel heb kunnen ervaren door Cosmo’s Foger-T!).

Bedankt Q-Factory en Cosmo’s Foger-T!