Home Overzicht The Art of Resistance

The Art of Resistance

0

Bij toeval liep ik tegen de tentoonstelling The art of resistance aan. Leuke tentoonstelling. Ter plekke besloot ik er een kort, onnozel filmpje van te maken. De galerie is aan het Entrepotdok gevestigd in een pand waar jarenlang een Italiaanse boekhandel zat. Ik vroeg me altijd af hoe die het hoofd boven water hield. Naam van de galerie is ‘The power of art’ en er hangt kunst die ik met al mijn vroegere activistische sympathieën leuk vond.

Even gecheckt op het internet. Het is een idealistisch initiatief met een stelletje namen uit de linkse hoek op de achtergrond, waaronder zelfs de burgemeester van mijn woonplaats. Ben ik er nou toch weer ingetrapt? Medeplichtig aan hun strijd voor een betere wereld. Kan ik niet beter aandacht besteden aan mijn eigen geestelijke, lichamelijke en financiële sores? Ach ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dat blijkt maar weer eens.

En het is maar dat u het weet.