Home Kunst ‘The Things We Are’ leeft, werkt en slaapt week lang in kas...

‘The Things We Are’ leeft, werkt en slaapt week lang in kas van Hortus

0

Illustrator en kunstenaar Joost Stokhof sluit zichzelf een week lang op in de Hortus Botanicus. In de week van 10 tot 16 juli leeft, werkt en slaapt hij als eerste Artist in Residence tussen de woestijnplanten, vlinders en zeldzame bomen om zo een onderdeel te worden van dit botanische ecosysteem. Een reeks pentekeningen vertelt aan het einde van de week zijn verhaal. En dat niet alleen, Joost – die werkt onder artiestennaam The Things We Are- ontvangt gedurende de week ook nog eens een hele reeks gasten, waaronder rapper Sef, de band IAmOak en zangeres Eefje de Visser.

Een week lang je laten inspireren door de botanische tuin van Amsterdam, dat was het idee van Joost Stokhof. Een idee dat direct werd omarmt door de Hortus Botanicus zelf. ‘We horen en zien vaak dat de tuin en collectie een enorme bron van inspiratie zijn voor kunstenaars’, vertelt Barbara van Amelsfort, marketing manager van de Hortus. ‘maar ik ben nu zo benieuwd wat er gebeurt als een kunstenaar zich werkelijk onderdompelt in onze wereld. En daarbij past de tekenstijl van Joost heel mooi bij de Hortus.’

Zeven dagen live
Een live expositie, zo zou de week van Joost Stokhof in de Hortus genoemd kunnen worden. Bezoekers kunnen hem live zien tekenen, en ondertussen groeit het getoonde werk met de dag. Bovendien krijgt de kunstenaars dus ook dagelijks bezoek. ‘Leuk om te zien dat ook zoveel andere artiesten enthousiast werden van het idee’, zegt Joost. ‘en dat ook zij zich laten inspireren om iets te creëren in hun eigen vakgebied.’ Behalve de genoemde artiesten kan Joost ook zanger Falco Benze en pianist Matteo Mijderwijk verwachten.

Hortusbezoekers kunnen van 10 juli t/m 16 juli bij Joost op bezoek. De Hortus is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondagen in juli tot 19.00 uur.