Home BoekvandeWeek Thé Tjong Khing: ‘Sprookjes van overal’

Thé Tjong Khing: ‘Sprookjes van overal’

0

Met de start van de Kinderboekenweek volgende week in het vooruitzicht heb ik gekozen voor het prachtige nieuwe sprookjesboek van Thé Tjong-Khing.

40 Sprookjes van overal verscheen begin deze week, en bundelt dertien sprookjes van over de hele wereld. Verhalen uit onder meer Japan, Frankrijk en zelfs het oude Perzië wisselen elkaar af. Onder de noemer ‘De sprookjesverteller’ heeft Thé Tjong-Khing al twee andere boeken geschreven in deze reeks, waarin hij de bekendere sprookjes belichtte.

In dit nieuwe deel komen dertien sprookjes aan bod die minder bekend zijn. Zo bevat dit boek bijvoorbeeld het grappige sprookje ‘Chico en de kraanvogel ‘, uit Italië. In dit verhaal wordt een graaf door de dame waar hij verliefd op is en zijn eigen kok voor de gek gehouden bij het eten van een kraanvogel, maar uiteindelijk kan hij er zelf ook wel om lachen. Zowel de teksten als de prachtige tekeningen zijn opnieuw van de hand van Thé Tjong-Khing. De tekeningen zijn zoals we van Tjong-Khing gewend zijn weer mooi en grappig tegelijk, hij neemt je mee in de wereld van de sprookjes. Doordat hij de verhalen herschreven heeft zijn ze al voor vrij jonge kinderen toegankelijk, om voor te lezen vanaf de kleuterklas.

Sprookjes van overal is geschreven door Thé Tjong Khing,
en verschenen bij Gottmer
Annick van Kessel is boekverkoper bij Athenaeum Boekhandel Roeterseiland, Roetersstraat 41