Home Overzicht Theaterfestival Fringe in Oost en daarbuiten

Theaterfestival Fringe in Oost en daarbuiten

0

Theaterfestival Fringe Amsterdam is ieder jaar weer een vrijplaats voor experiment met makers en voorstellingen die lekker buiten de lijntjes kleuren. Van paaldans tot monoloog, van posthuman live performance tot zingende zussen, van betovering in de schemering tot late-night poëzie. In Oost zijn elf producties te zien in zeven theaters.

Met Fringe ga je op avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad. Van escaperoom tot kerk, van onbekende theaters tot brughuisjes en buitenplaatsen. De ruim 75 voorstellingen van eigenzinnige makers zijn van 6 tot en met 16 september te zien op meer dan dertig locaties in Amsterdam. Maar je kunt ook dicht bij huis blijven. Oook in Oost is Fringe te beleven. In Q-Factory, theater Oostblok, het Volkshotel (Doka), Mezrab, de Muiderkerk, Nowhere en in Jungle Amsterdam staan elf producties op het programma.

Theaterfestival Amsterdam Fringe, een ‘eclectische mix van theater, dans, installaties, spoken word en performances van nieuw en ongetemd talent’.

Wil je meer zien dan er in Oost geboden wordt, ga dannaar de Brakke Grond (Nes 45) Het is het kloppende festivalhart vol voorstellingen, gratis pop-ups en de plek om even lekker wat te eten of drinken, kaarten te kopen bij de festivalkassa, flyers te verzamelen en sneak previews te zien van Fringe voorstellingen. Bekijk het volledige programma op de website van Fringe.

Voorproeven op de Uitmarkt
Fringe zorgt dit jaar tijdens de Uitmarkt op het Marineterrein wederom voor minifestival de Vrije Uitloop: dé spot waar je jonge, onconventionele makers spot en je al chillend in het gras hun kunsten kunt aanschouwen. Verwacht geheime rooftop concerten, lekkere bandjes, voorproefjes van Fringe makers en balancerende acrobaten op het water. Het volledige programma lees je hier.