Home BoekvandeWeek Therese Anne Fowler: ‘Een illustere vrouw. De opkomst van de Vanderbilts’

Therese Anne Fowler: ‘Een illustere vrouw. De opkomst van de Vanderbilts’

0

47 Een illustere vrouw van Therese Anne Fowler is een historische roman over de powervrouw Alva in de machtige familie Vanderbilt uit de Verenigde Staten, aan het eind van de 19de eeuw. In de geschiedenis van de Vanderbilts, vol glamour, persoonlijke drama’s en intriges, speelde Alva een cruciale rol.

Een prachtige ode aan Alva Smith Vanderbilt Belmont en Edith Wharton

Na de Burgeroorlog trouwt Alva Smith in de vermogende, maar door de elite niet geaccepteerde Vanderbilts. Genegeerd door de gevestigde families in New York, is Alva vastbesloten om respect te verwerven voor haarzelf en haar familie. Ze ontwerpt en bouwt negen villa’s, organiseert royale gala’s en zorgt ervoor dat haar dochter trouwt met een hertog. Wanneer de familie Vanderbilt uiteindelijk wordt geaccepteerd in de hogere kringen gebeurt het ondenkbare: Alva gaat zich inzetten voor de politieke positie van Amerikaanse vrouwen.

Eerder schreef Therese Anne Fowler Z: een roman over Zelda Fitzgerald. Deze roman werd bewerkt tot een televisieserie en na het lezen van dit boek verwacht ik dat het ook niet lang zal duren voordat dit ook met Een illustere vrouw zal gebeuren.

_____

Een illustere vrouw. De opkomst van de Vanderbilts is geschreven door Therese Anne Fowler
vertaald door Mieke Trouw-Luyckx
verschenen bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Sanne Fase is boekverkoper bij Java Bookshop, Javastraat 145