Home Overzicht Tigers vs UNIS Flyers Heerenveen: Mooie laatste partij in eigen huis, maar...

Tigers vs UNIS Flyers Heerenveen: Mooie laatste partij in eigen huis, maar zonder winst

0

Het einde van het ijshockeyseizoen komt in zicht. De Tigers van het toekomstteam speelden vanavond tegen Heerenveen en hebben hierna nog één uitwedstrijd tegen de Orange Gas Capitals Leeuwarden. Voor de Tigerbroers Daniël en Michael van de Ende en Zebediah Mirekuah was het hun laatste avond op het ijs in de Jaap Edenhal. Mirekuah keert pas volgend jaar december weer terug. De broers Van den Ende gaan zich, na jaren ijshockey, meer richten op hun studie en vrije tijd.

Verslag Lewis Daniels

Door de eerste overwinning vorige week in Nijmegen is het team beter in zijn element dan voorheen. De AHOUD Devils zijn weliswaar niet zo sterk als Heerenveen, de eerste stap was toch gemaakt en de grote BeNe League Tigerbroers flikten het ook om de beoogde kampioen Herentals te verslaan. Wegens de voorjaarsvakantie is er grote uitval in het team, waardoor er een tekort aan verdedigers is. Daarom speelt coach en voormalig ijshockeyer Henk Hille ditmaal ook mee. Niet de eerste de beste. Hij kwam 197 keer uit voor het Nederlands team en scoorde 53 goals. Het tactisch sterke Heerenveen is nagenoeg compleet, wat het er voor Amsterdam niet makkelijker op maakt.

De wedstrijd begint lekker voor de Tigers. Na zeven minuten zetten Savine Wielenga en met assists van Zebediah Mirekuah en Nicky Collard tijdens een powerplay het team op voorsprong.

Vijf minuten later belemmert nog een powerplay voor Amsterdam de Friezen evengoed niet een shorthanded goal (scoren als een of meerdere teamgenoten op de strafbank zitten) te maken, 1-1. Twee minuten later is het opnieuw raak. In de  zestiende minuut weer: 1-3. Jammer. Als de verdediging compleet was geweest waren deze goals waarschijnlijk voorkomen.

De Tigers komen goed terug in de tweede periode. De verdediging is beter op orde en goalie Danny Gelder geeft Heerenveen geen kans toe te slaan. Zelf doen ze dat ook niet. Kansen blijven onbenut en doelschoten van Amsterdam worden vaak rebounds (de puck kaatst terug en komt in het bezit van de tegenstander). Hoewel ze de face-offs vaak winnen (de scheidsrechter laat de puck op het ijs vallen terwijl beide teams in positie staan), slagen de Flashguns er telkens in de spelopbouw van de Tigers te verstoren. Het blijft 1-3.

Zeb van Duin breekt met assists van Mick Vastenhouw en Savine Wielenga de wedstrijd open in de derde periode, 2-3. Het scheelt een paar keer niet veel en de stand is gelijk, maar ook deze avond staat het geluk niet aan de kant van de dit seizoen door pech geplaagde Tigers. De Flyers lopen uit met 4-2 en daarna 5-2, wat ook de eindstand wordt. Met nog één wedstrijd te gaan kijken de Tigers terug op een moeizaam seizoen. Doodzonde omdat het aan capaciteit en talent niet ontbreekt. Integendeel. Begrijpelijk omdat het team door meerdere omstandigheden onvoldoende op elkaar ingespeeld is geraakt. Rust, ruimte en regelmaat. Het is de basis voor een solide opvoeding, maar ook voor een team. Die rust en ruimte is er de komende maanden. De regelmaat komt hopelijk volgend seizoen.