Home Overzicht Tijd voor een carrièreswitch

Tijd voor een carrièreswitch

0

Het is tijd voor een carrièreswitch. Ik ga mijn leven omgooien om waarzegger, orakel, toekomstvoorspeller of trendwatcher te worden, en dus opvolger van de onvolkomen Yomanda. Die overtuiging komt voort uit een aantal gebeurtenissen in het mijn buurtglossy ‘1018’  van de afgelopen maanden.

In het nummer van juni 2018 pleitte ik voor een buurtbioscoop op het Marineterrein omdat ik aanvoelde dat door op de Oostelijke Eilanden een grote behoefte aan is. Vlak daarop hoorde ik van een actiegroep die een bioscoop op de Oostelijke Eilanden wil. Toeval of hoog sensitiviteit voor wat er in de lucht hangt?

In april dit jaar sprak ik mijn verwondering uit over het feit dat er op de Kadijken geen actie groep is om te doen wat buurtactiegroepen altijd doen: Heel hard ‘niet in mijn achtertuin’ roepen. Vlak daarna bleek de actie groep de Wakkere Kadijkers te bestaan, en protesteerde tegen mogelijke woningbouw op de Hoogte Kadijk. Verbluft nam ik er kennis van, mijn voelsprieten moeten dit onbewust hebben opgevangen. Toeval? Nee, want het toeval heeft zich nog nooit vergist.

In november 2015 schreef ik een artikel waarin ik ervoor pleitte om de Oosterkerk om dopen tot een tempel voor de helden van de jaren 60 zoals Robert Jasper Grootveld en Kees Hoekert die jarenlang vanuit de Oostenburgergracht de eerste openlijke wiethandel dreef. Wat gebeurde? Kees Hoekert werd na zijn overlijden geëerd met een  magische middag in de Oosterkerk, waar rond zijn kist een ware happening plaatsvond en die kerk voor een dag de tempel was waar de jaren zestig herleefden. Toeval? Niks daarvan, signalen van gene zijde.

Dus kijkt u maar niet op als er binnenkort toevallig een annonce verschijnt in dit blad waar ik tegen alleszins redelijke tarieven aanbiedt om voor u lezers in mijn glazen bol te kijken of massale healings in de van Genthallen te houden.

Want het wordt hoog tijd dat Yomanda een opvolger krijgt.