Home Overzicht Tilburg raast mat Amsterdam voorbij

Tilburg raast mat Amsterdam voorbij

0

Golfbewegingen. Zo ziet de lijn van de op de derde plek staande U19 Tigers er dit seizoen uit. Ze compenseerden het verlies van Dordrecht door de tweede wedstrijd overtuigend te winnen. Opvallend genoeg verloren ze met groot verschil van hekkensluiter Groningen. Een schoonheidsfout die werd weggepoetst door de Groningers in eigen huis te verslaan.

Verslag Lewis Daniels

Ze wonnen de eerste partij van Den Bosch en verloren de tweede. Het verlies van Eindhoven bleek onherstelbaar, maar eind januari verdedigden ze zich thuis met 5-7 uitstekend tegen de Kemphanen. Afgelopen zondag zaten de Tigers in een dal. Of beter gezegd, raakten ze in een dal. Soms wil het niet, maar dit had anders kunnen gaan. Ook tegen de sterke nummer één uit Tilburg.

De Tigers komen deze avond niet tot waar het om draait, ijshockey. Het positiespel is niet optimaal en de verdediging rammelt. Aanvankelijk lijken de mat spelende Tigers ermee weg te komen, want de eerste periode gaat tamelijk gelijk op. Tilburg is iets sterker en scoort in de vierde minuut. Zeseneenhalve minuut na rust maken Zeeger Carpaij maakt met assists van Boaz Hilberdink en Sam Doorenbosch de stand gelijk. Tot zover.

Tilburg ligt al een tijd op de loer en doorziet steeds meer het gebrek aan samenwerking van de Tigers, acht minuten later is het 1-2. De kaars lijkt uit te gaan voor het anders zo gemotiveerde Amsterdam. Het ontbreekt ze aan snelheid en strijdlust. Wij gaan toch verliezen, staat op de Tigers hun gezichten te lezen. En jawel, nog geen twee minuten later is het opnieuw raak, 1-3. Krap twintig seconden later weer, 1-4. Na vijf minuten en dertig seconden spelen in de derde periode is het al 1-5. Het achtste goal voor de Trappers is opmerkelijk. Tilburg scoort met een assist van hun goalie. Even terugspoelen. Een goal met een assist van een goalie? Wacht even, een goalie verlaat zelden zijn post en mag nooit over de middenlijn komen. Betekent dit dat de puck ruim vijftig meter heeft gegleden zonder te zijn opgepikt door een Tiger? Het ontluisterende antwoord is, ja, dat klopt. De Tigers lijken verdwaald in een doolhof. Tilburg raast ze voorbij en neemt passes over. De Amsterdammers verliezen hun hoop en concentratie. Prachtige, maar individuele acties halen helaas steeds niet het Tilburgse doel of zijn onvoldoende effectief om een tegengoal te stoppen. Iedere Tiger doet het goed, maar alleen. Het resultaat is 1-9 verlies. Gelukkig zonder grote gevolgen. Ze houden hun derde plek en weten hoe ze verder moeten: samen. Eendracht maakt macht! Come on, Tigers!

De Tigers spelen zaterdag 23 februari om 17.00 uur in de Jaap Edenhal tegen GIJS Groningen, de week daarvoor reizen ze af naar Leeuwarden.

Eindelijk zege voor het toekomstteam, 2-5!
Het dit seizoen hard werkende, goed spelende, maar steeds niet winnende toekomstteam van de Tigers heeft afgelopen zondag eindelijk aan het langste eind getrokken en wel in Nijmegen. Zebediah Mirekuah zet met assists van Kalle Pirinen en Zeb van Duin tijdens een powerplay de toon, 0-1. Het deuntje bevalt. De twee periode is net begonnen en de tweede goal valt. Hetzelfde trio, maar ditmaal schiet Zeb van Duin over de doellijn en geven Zebediah Mirekuah en Kalle Pirinen de assists. And the beat goes on. Nijs Hille treedt solo op, 0-3. In de tweeënvijftigste minuut scoren de Nijmegenaren hun eerste punt. Het haalt de Tigers niet uit hun ritme, Kalle Pirinen met een assist van Milo Boot laten de puck opnieuw in het Nijmeegse doel dreunen. Andrew Trapman en Savine Wielenga (ook een belangrijke pion in het Nederlands damesteam) vinden ‘m daar wel lekker liggen: 1-5. De Gelderse gastheren sluiten de avond af, 2-5. Voor in de agenda: zondag 17 februari spelen de Tigers om 19.15 uur tegen de UNIS Flyers uit Heerenveen. Hopelijk halen ze op eigen ijs hun tweede overwinning.

BeNe League: Tigers kloppen gedoodverfde kampioen!

Ook het BeNe Leagueteam deed goede zaken. Waar niemand op had gerekend werd waarheid.

Hier meer over deze wedstrijd

Met dank aan Ellen Graaff Hermann