Home Eten&Drinken Toch nog een goede biefstuk in Oost…

Toch nog een goede biefstuk in Oost…

0

Voor een hele goede biefstuk of een soortgelijk stuk vlees moet je het eigenlijk toch wel buiten Oost zoeken. Op één uitzondering na. Het Pompstation op de Zeebugerdijk serveert net zo’n goede biefstuk als nummer één uit de ‘bizar grote biestukkentest’, Hotel de Goudfazant uit Noord. Dat blijkt uit het onlangs gepubliceerde biefstukkenonderzoek van Het Parool. Op de lange lijst van 55 restaurants waar de keurmeesters van de krant een biefstuk onder het mes namen, volgt pas op nummer 22 de Ysbreeker.

Het moet stevig dooreten zijn geweest voor het culinaire testteam van Het Parool. In maar liefst 55 restaurants passeerden de borden met een stuk rood vlees de ogen, de neus en de mond van de voorproevers. Over hun achtergrond van deze mensen weten we eigenlijk niets, behalve dat soms een culinair fenomeen aanschoof. Niet alleen het stuk vlees werd beoordeeld, het bijgerecht telde voor 20 procent en de staat van de locatie voor 10 procent in de beoordeling mee. Opmerkelijk is dat de prijs kennelijk niets te maken heeft met de kwaliteit van het gerecht. De minst beoordeelden zijn stevig aan de prijs.

Zesjescultuur?
Het predicaat ‘Een genot’ is voor de tournedos van het Pompstation. Die krijgt als totaalbeoordeling een een 9-, hetzelfde cijfer waarmee winnaar van de test  Hotel de Goudfazant wordt beloond. De Ysbreeker, Girassol en Riva – allemaal langs de Amstel – doen goed mee in de test met een dikke 7. De overige restaurants in Oost viert de modische zesjescultuur hoogtij. Maar het is een momentopname. Dat weten we uit jarenlange ervaring als het gaat om beoordelingen van restaurants. Gestimuleerd door een mooie recensie in de krant loopt het als een trein, maar als je dan zelf op culinaire ontdekkingsreis gaat dan blijkt dat de kwaliteit niet altijd dezelfde is.

Geen zorgen
Zorgen hoeven we ons in het Oostelijk deel van de stad echter niet te maken. Er zijn nogal wat restaurants die door het Parooltestteam niet zijn bezocht en wellicht kunnen ook andere restaurants een fraai stuk rood vlees op tafel zetten. En ja, slechts 8 van de 55 eetgelegenheden die aan een onderzoek zijn onderworpen, bevinden zich in Oost. Dat biedt de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan en bij restaurants in de buurt die niet door Het Parool zijn bezocht, de biefstuk te beoordelen. Want zou onze eigen Loetje in de Ruyschstraat dezelfde ossenhaas serveren als de hoofdvestiging in de Johannes Vermeerstraat die op de zevende plaats eindigde? Wie weet! En hoe zit het met al die andere eetgelegenheden? Op stap dan maar…

De resultaten van de bizar grote biefstuktest van Het Parool

De restaurants in Oost


a b  c  d  e  f  g  h
2 Pompstation, Zeeburgerdijk 52  € 17,25  9 8- 9-  Tournedos  9-
22 De Ysbreeker, Weesperzijde 23  € 19,90  7,5  7-  8  Ribeye  7,5
24 Girassol, Weesperzijde 135  € 22,50  7,5  6+  8-  Ossenhaas  7+
29 Riva, Amstelboulevard 1  € 19,90  8  4-  8-  Bavette  7+
41 The Harbour Club, Cruquisweg 67  € 17,95  6,5  6  7+  Black Angus 6,5
46 Maxwell, Beukenplein 27  € 16,75  6  6,5  7  Biefstuk  6+
49 Elkaar, Alexanderplein 6  € 28,00  6,5  4+  6,5  Runderbavette  6
51  Café Vrijburcht, J.O. Vaillantlaan 159  € 22,50  6+  6-  4,5  Entrecote  6
a De klassering b de naam c de prijs d het vlees e het bijgerecht f de locatie g soort vlees h eindcijfer
Vorig artikelHet geheim van buurtrestaurant Kraaipan
Volgend artikelEva Evers de nieuwe kok van tHUIS aan de Amstel