Home Overzicht Toekomst Jaap Edenbaan nog steeds onzeker

Toekomst Jaap Edenbaan nog steeds onzeker

0

De Jaap Edenbaan is aan het eind van zijn levensduur. Momenteel wordt onderzocht of er een nieuwe ijsbaan komt op de huidige plek in sportpark Middenmeer Voorland of dat er wordt gekozen voor een nieuwe ontwikkellocatie in Noord of op de Nieuwe Kern, bij de Bijlmer.

De definitieve keuze moet nog bestuurlijk worden gemaakt. Hoe groot de kansen zijn dat de nieuw Jaap Edenbaan aan de Radioweg wordt gebouwd is onduidelijk. Toegezegd is dat in het vierde kwartaal van 2018 de gemeenteraad zou worden geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek.

Onlangs gerenoveerd
De Jaap Edenbaan is onlangs nog gerenoveerd. De koelinstallatie van de ijshal was aan vervanging toe en die van de buitenbaan  was sterk verouderd. De gemeente heeft daarom bijna 2 miljoen euro vrijgemaakt om de noodzakelijke investeringen te kunnen uitvoeren.

Sportpark Sloten
Inmiddels wordt ook onderzoek gedaan naar een nieuwe ijshal op sportpark Sloten ten behoeve van de huisvesting van de Amstel Tijgers. Dat heeft ook te maken met de mogelijke verplaatsing van de Jaap Edenbaan.

Meer ijsvloeren
Overigens zal de nieuwe Jaap Edenbaan waar die ook komt meer ijsvloeren krijgen om aan de grote vraag van schaatsende Amsterdammers te voldoen. Mocht de Jaap Edenbaan worden verplaatst, dan streeft de gemeente ernaar om op het huidige terrein te gebruiken om aan de groeiende sportbehoefte te voldoen.

 

 

Vorig artikelKunstenaar Aat Veldhoen overleden. Hij werd 84 jaar
Volgend artikelBuigen naar een struikelsteen