Home Overzicht Toekomstige bewoners appartementen Science Park zijn zelf ‘projectontwikkelaar’

Toekomstige bewoners appartementen Science Park zijn zelf ‘projectontwikkelaar’

0

Op het Science Park is gestart met de bouw van een bijzonder appartementencomplex. De toekomstige bewoners zijn zelf ‘projectontwikkelaar’. Gezamenlijk zijn ze opdrachtgever voor hun eigen nieuwbouw-project. Het complex komt aan de Carolina MacGillavrylaan tussen de gebouwen Samos en Kea.

In september 2014 organiseerde de gemeente in restaurant de Polder een voorlichtingsbijeenkomst voor bouwgroepen om zich aan te melden voor de tender voor dit zelfbouwkavel. Twee geïnteresseerde buurtbewoners gingen naar de bijeenkomst en werden gegrepen door het idee om in de eigen buurt een integraal duurzaam ontwerp te kunnen realiseren met ruimte voor individuele wensen binnen het collectieve casco.

Drie jaar van voorbereiding
Na een aantal selectierondes kwam in mei 2015 het verlossende woord: het plan van CPO Sciencepark, ontwikkeld door Atelier van Wengerden, was geselecteerd! Drie jaar na de aftrap in de Polder na intensieve voorbereidingen en overleg van de CPO-bouwgroep met gemeente, Waternet, architect en professionele bureaus, gaat de realisatie nu daadwerkelijk van start.

Gemeenschappelijke daktuin
Voor de buurt betekent dit een markant gebouw binnen het stedenbouwkundige landschap op het Sciencepark. Het gebouw dat aan de westzijde uitkraagt tot vijf verdiepingen, krijgt aan de oostkant een laagbouw van twee verdiepingen, waar bovenop een gemeenschappelijke daktuin wordt aangelegd.

Duurzaam
Naast drie woon- werkappartementen op de begane grond komt een gemeenschappelijke ruimte die niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de buurt een sociale functie zal gaan vervullen. Zowel op het hoge als het lage dak zorgen zonnepanelen en warmtepompen voor een energiezuinige woonomgeving.

Vorig artikelDichters openen tentoonstelling Hollandse Meester in Hermitage
Volgend artikelInternationale musea bekronen Micropia als ‘Project of Influence’