Home Overzicht Trainen voor 5 km hardlopen (en de Oliebollenloop) bij AV’23

Trainen voor 5 km hardlopen (en de Oliebollenloop) bij AV’23

0

Elf blije deelnemers aan de cursus voor beginnende hardlopers na afloop van de laatste training dit voorjaar. Sommigen zijn doorgegaan met hardlopen en lopen nu al afstanden van vijf of tien kilometer. Anderen doen het wat rustiger aan of zijn er helemaal mee gestopt. Hardlopen is toch niet zo hun ding.

Voor al deze mensen en voor degene die nooit zo’n cursus hebben gevolgd maar toch verder willen met hardlopen, heeft de atletiekvereniging AV’23 nu een aantrekkelijk aanbod.

Vanaf 27 oktober organiseert AV’23 een vervolgcursus van negen clinics met als doel vijf kilometer achter elkaar hardlopen. De cursus wordt afgesloten met het deelnemen aan een door de vereniging zelf georganiseerde loop van vijf kilometer.

Het gaat om de jaarlijkse supergezellige Oliebollenloop op zondag 30 december. Het is geen wedstrijd, er wordt geen tijd gemeten en je kan bij een groepje van jouw tempo aansluiten. Naar keuze kan er 5 kilometer gewandeld of hard gelopen worden. Ook is het mogelijk om mee te doen met de 10 kilometer-loop.

Vlak voor de start vanuit onze kantine kan je nog kiezen. Beetje afhankelijk van hoe je je dan voelt. Na afloop heerlijke door ons zelf gebakken oliebollen en één (of twee) glaasje(s) glühwein.

We beginnen de clinics op zaterdag 27 oktober om half tien vanuit onze kantine aan de Radioweg 89 in de Watergraafsmeer. Anderhalf uur later zit het erop. De trainingen worden door twee ervaren looptrainers gegeven. De laatste echte training is op zaterdag 22 december. De feestelijke afsluiting vindt plaats tijdens de Oliebollenloop op zondag 30 december.

Oud-deelnemers aan de beginnerscursus kunnen inschrijven voor slechts € 65,00. Voor alle anderen kost het € 75,00, inclusief deelname aan de Oliebollenloop. Aanmelden kan tot op de dag van de eerste training via deze link of via het inschrijfformulier www.av23.nl.