Home Overzicht Trainingsveld wordt Ringslangpad

Trainingsveld wordt Ringslangpad

0

Op het het trainingsveld van Zeeburgia aan de Kruislaan staat sinds kort een complex van 250 containerwoningen voor studenten en statushouders van 18 tot en met 27 jaar. Het voormalige trainingsveld van de voetbalclub heeft nu ook een eigen straatnaam: Ringslangpad, een opmerkelijke straatnaam.

Foto’s Corrie Groen

In de Watergraafsmeer zijn straten en pleinen vooral vernoemd naar geleerden en wetenschappers zoals Archimedes, Linnaeus, Nobel en Copernicus. Of naar namen die met de historie van de polder Watergraafsmeer te maken hebben. Denk aan Middenweg, Hogeweg en Brinkstraat. Maar ook aan Voorland en Swedenrijk, de voormalige buitenplaatsen die in de polder stonden. Een pad dat officieel is vernoemd naar een reptiel past niet in dat rijtje onderwerpen.

Nog geen reptielenbuurt
Na enig onderzoek naar straatnamen in Amsterdam hebben we nog niet één straat gevonden die de naam van een reptiel draagt. Toch zijn wijken vaak thematisch van straatnamen voorzien. Je zou bijna denken dat op sportpark Middenmeer Voorland een nieuwe wijk zal ontstaan met namen van reptielen in de straatnaam. Laten we hopen dat het trainingsveld later weer een sportbestemming krijgt. De containerwoningen staan er immers tijdelijk. Dan zou ook het Ringslangpad weer verleden tijd zijn.

Tijdelijke containers
De bewoners van de containerwoningen hebben ieder een vijfjarencontract. Eerder zijn de containers al gebruikt als patiëntenkamers in een Eindhovens ziekenhuis. Ze zijn aangepast voor bewoning door er een keuken en douche/toiletblok in te plaatsen. Na een jaar of tien zullen de tijdelijke containers weer moeten verdwijnen en krijgen dan elders een andere bestemming.