Home Overzicht Traject Oost Actief verandert leven deelnemers

Traject Oost Actief verandert leven deelnemers

0

Mensen zonder kans op werk krijgen de kans om zich te oriënteren op ontwikkelmogelijkheden, het aanleren van vaardigheden of het wegnemen van belemmeringen die duurzame participatie in de weg staan. Door het project Oost Actief van twintig weken zijn bewoners zelfredzaam geworden en hebben tientallen deelnemers hun wijk beter leren kennen. Ze hebben mooie resultaten geboekt en de meesten zijn inmiddels gestart met vrijwilligerswerk of hebben betaald werk gevonden. Onlangs namen zij hun certificaat in ontvangst.

Beeld Hans Heitgeert

Trainers van Dynamo en Civic hebben samen met de klantmanagers van WPI de handen ineen geslagen en hebben deelnemers met behulp van training vooruit geholpen. De door de deelnemers gestelde doelen zijn gerealiseerd en ze zijn aan de slag gegaan. Nu nemen ze deel aan activiteiten in de buurt, zijn vrijwilligerswerk gaan doen, hebben allerlei activiteiten opgezet voor anderen in de buurt, zijn stage gaan lopen en gaan werken.

Wijk beter leren kennen
In Oost Actief is veel aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling en dat heeft haar vruchten afgeworpen. Deelnemer Mery is erg enthousiast over het traject: ‘Ik weet dankzij deze training waar ik terecht kan, ik heb mijn wijk veel beter leren kennen en doe nu vrijwilligerswerk dat echt bij mij past. Dit is voor mij een eerste stap richting ondernemerschap. Het traject heeft niet alleen mij, maar ook mijn omgeving positief beïnvloed. In mijn omgeving zien ze nu ook dat iedereen een stap vooruit kan zetten!.’

Twintig weken
Het traject duurde maar liefst 20 weken. Daarin hebben de deelnemers ontzettend veel geleerd. Veel hebben vrijwilligerswerk gevonden in onder andere tuinonderhoud, in het OLVG, in het Repair Café, en als taalmaatje. Het was geen doelstelling van het project maar sommige deelnemers hebben ook betaald werk gevonden. Ook is een deelnemer postbode geworden en een ander gaat aan de slag in een restaurant. Een groot aantal deelnemers gaat nu starten met taal- of computerles. Zo worden ze nóg zelfredzamer.

Meer informatie Demet Akpinar van Oost Actief 06 2013 2704 | [email protected]

Vorig artikelKunstenaar Kees de Vries: ‘Je geeft het voeding en het groeit.’
Volgend artikelArtis opende het nieuwe verblijf voor zwarte en gevlekte jaguar