Home Sport&Fit Tribune Zeeburgia verhuist naar Soest

Tribune Zeeburgia verhuist naar Soest

0

Voetbalvereniging VVZ’49 heeft de hoofdtribune van Zeeburgia overgenomen. De tribune zal worden verplaatst naar sportpark Zonnegloren in Soest waar VVZ’49 speelt. De tribune moet plaatsmaken voor de herinrichting van het complex waar Zeeburgia nu speelt. In oktober wordt het nieuwe clubhuis opgeleverd en de aanleg van een kunstgrasveld is gestart. Ook zal het trainingsveld niet meer beschikbaar zijn omdat daar tijdelijke huisvesting voor asielzoekers en studenten wordt gerealiseerd.

e verenigingen zijn al meer dan twee jaar bezig met de overname van de tribune maar stuitten weer op andere problemen. De eerste werkzaamheden starten op 22 augustus met de sloop van de tribune. Het zal echter nog wel enige tijd duren, voordat de tribune er daadwerkelijk staat. In ieder geval zal de tribune zal stevig onderhanden genomen moeten worden. Hij is al wat jaartjes oud en dat is op sommige plekken ook goed te zien. Dat was overigens volgens VVZ’49 geen belemmering voor de overname aangezien een dergelijk kunststukje elders in het land al eens is gedaan is en met een goed eindresultaat.

Straks spelen om de tribunebokaal?
Voor het bestuur van Zeeburgia was één van de redenen dat de tribune, die toch een stukje industrieel erfgoed is, in zijn volle glorie heropgericht gaat worden op niet al te verre afstand van Zeeburgia. Door de overname van de tribune ontstaat er een band tussen de verenigingen met wellicht een jaarlijks terugkerend evenement zoals een vriendschappelijk duel om de Tribunebokaal.