Home Kunst Tropenmuseum zoekt Mekka selfies voor tentoonstelling

Tropenmuseum zoekt Mekka selfies voor tentoonstelling

0
Foto APHollandse Hoogte

Van 19 tot en met 23 augustus vindt dit jaar de hadj plaats. De hadj is de belangrijkste islamitische bedevaart waar elk jaar miljoenen mensen aan deelnemen, waaronder duizenden Nederlanders. Voor de tentoonstelling Verlangen naar Mekka, die vanaf 15 februari 2019 in het Tropenmuseum te zien is, is het museum op zoek naar Mekka selfies.

Ga jij dit jaar op bedevaart naar Mekka of heb je in voorgaande jaren een mooie selfie in Mekka gemaakt? Van jezelf of een groepsselfie samen met familie en vrienden? Stuur jouw selfie voor 23 september naar het Tropenmuseum en maak kans op een plek in de tentoonstelling Verlangen naar Mekka. Kijk voor meer informatie op tropenmuseum.nl.

Tentoonstelling ‘Verlangen naar Mekka’
Verlangen naar Mekka is vanaf 15 februari 2019 zien in het Tropenmuseum en was in 2013 te zien in Museum Volkenkunde in Leiden. De tentoonstelling geeft een uniek inzicht in een van de grootste spirituele, religieuze en culturele fenomenen ter wereld. Wat trekt de pelgrims? Welk verlangen drijft hen? Welke rituelen vervullen zij? Welke indrukken en ervaringen doen zij op, onderweg, ter plekke en na terugkomst? Aan de hand van persoonlijke verhalen van Nederlandse pelgrims neemt deze tentoonstelling je mee naar een van de heiligste plekken op aarde.