Home Eten&Drinken Turks eten bij Antep Sofrası

Turks eten bij Antep Sofrası

Een pareltje in de Indische Buurt

0

De zaak ligt een beetje verscholen, maar toch vlakbij het culinaire middelpunt van de Indische Buurt: het Javaplein. In de Borneostraat kun je al 23 jaar Turks eten, en geweldig lekker. De kleine zaak heeft achterin een grote houtskoolgrill, waarop bijna alle gerechten worden  klaargemaakt. Een grote hoeveelheid groenten ligt uitgestald bij de grill. Aan de grill zijn ook een aantal zitplaatsen (lekker warm in de winter). Wij zaten liever aan een tafeltje die avond. Op de kaart vind je veel lamsvlees en kip.

Tekst Neeltje Wiedemeijer | Foto Marcel de Cnock | IJopener

Als voorgerecht namen we een combinatie van koude voorgerechten, zes verschillende schaaltjes met allerhande heerlijke (vegetarische) gerechtjes met plat warm brood. Heerlijk. Daarna gegrilde lamsribbetjes, geserveerd op een plank met wat sla en een warme gegrilde grote rode tomaat. Als een van ons er friet met mayonaise bij wil: geen probleem. We nemen geen toetje, maar wel koffie. Turkse koffie natuurlijk.

En o ja, dit restaurant heeft ook drank op de kaart. Dat is vaak wat teleurstellend bij Turkse restaurants, maar niet hier. Wij, witte Hollanders, willen graag wijn bij het eten als we uit eten gaan. En dat kan hier. We drinken een buitengewoon lekkere Turkse droge witte wijn die ze zelf importeren, aldus onze plezierige gastheer/ober.

Mij werd ooit verteld dat Turken, in tegenstelling tot Nederlanders, er een eer in stellen klanten te bedienen. Misschien geldt dat niet voor elke Turkse ober, maar voor deze ober gaat het zeker wel op. Kortom: een heel geslaagd avondje Turks. En dan ook nog zeer betaalbaar. Wat wil je nog meer.

 

Vorig artikelWord je eigen uitgever
Volgend artikelMeeste bomen blijven bij herinrichting Linneauskade